Foto: Carin van den Berg

Blaricum Kunststad van het jaar

  Cultureel

BLARICUM - Uit de tien voor de titel Kunststad van het jaar 2018 genomineerde steden is Blaricum als winnaar gekozen. Op de tweede plaats eindigde Barneveld en op de derde plaats eindigden ex aequo Leiden en Gennep. 

De verkiezing vindt in twee ronden plaats. Na de eerste ronde waren genomineerd: Barneveld, Blaricum, Eindhoven, Gennep, Leiden, Maastricht, Noordwijk,'s-Hertogenbosch, Sint Anthonis en Weesp.

In de tweede ronde beantwoordden de genomineerde steden enkele specifieke vragen. De antwoorden illustreren de wijze waarop het kunstbeleid door de betreffende gemeenten wordt geconcretiseerd en uitgedragen. De negenkoppige vakjury koos mede op basis van de door de genomineerde gemeenten gegeven antwoorden, de winnaar. 

Tijdens de Nationale Kunstdagen, die deel uitmaken van de Nationale Kunstweek, worden Blaricum en de steden die op de tweede en derde plaats zijn geëindigd, in de schijnwerpers gezet. De Kunststad van het jaar 2018  krijgt op zaterdag 11 november een trofee overhandigd die door Lidy Ponte is gemaakt.

De verkiezing Kunststad van het jaar onderstreept de waarde die beeldende kunst in een samenleving kan spelen en honoreert de gemeenten die die waarde niet alleen onderkennen maar ook tot uitdrukking brengen.
De verkiezing wordt door Stichting Kunstweek georganiseerd in het kader van de Nationale Kunstweek, dit jaar van 4 t/m 12 november.
 


3 reacties
Elke woensdag het Laarder Courant per e-mail
Meer berichten
 

Laarder Courant nieuwsbrief

Elke woensdag het Laarder Courant per e-mail