V.l.n.r.: Mariëtte Nieuwboer, Maria Klingenberg, Marijke van der Pas (bestuursleden Laren Klassiek) en Jacqueline Nieuwboer.
V.l.n.r.: Mariëtte Nieuwboer, Maria Klingenberg, Marijke van der Pas (bestuursleden Laren Klassiek) en Jacqueline Nieuwboer. Foto: PR

Matthäus Passion met King's College Choir megaklus voor Laren Klassiek

Cultureel

LAREN - Hoewel het nog lang geen Palmzondag 25 maart is, zijn de voorbereidingen voor de uitvoering van de Matthäus Passion in de basiliek van Laren al in volle gang. Dit jaar is het de stichting gelukt niemand minder dan het beroemde King’s College Choir uit Cambridge samen met het vermaarde barokorkest The Hanover Band naar Laren te halen. "Een megaklus."

Mariëtte Nieuwboer, bestuurslid en verantwoordelijk voor de organisatie, is er al een paar maanden mee bezig. "Zo op het eerste gezicht lijkt het vrij eenvoudig om 55 Engelsen per vliegtuig naar Nederland te halen, maar er zitten nogal wat haken en ogen aan. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk ze met een voordelig tarief per ensemble te boeken. Ze worden daarom keurig in kleine groepjes verdeeld. Verder moeten er speciale stoelen worden geregeld voor de wat grotere instrumenten, zoals bijvoorbeeld de contrabas. Maar de twee kistorgels kunnen ze weer niet uit Cambridge meenemen. Die worden in Hilversum gehuurd."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant