Afbeelding
Advertentie

Routes voor de motor in de omgeving van Laren

Ingezonden

Laren ligt in het Gooi, tussen de omliggende stede Blaricum, Hilversum en Bussum. Ben je opzoek naar een leuke motorroute in de buurt van Laren, dan is er genoeg te kiezen. Hou je juist van natuur, dan liggen er genoeg plassen in de buurt om omheen te rijden. Denk hierbij aan de Wijde Blik, de Loosdrechtse Plassen of het Groote Meer. Een andere optie is om juist de steden in het Gooi te verkennen, waarbij je verschillende bezienswaardigheden in de steden gaat bezoeken. Hieronder staan twee routes welke je de omgeving van Laren op de motor laten verkennen.

Gooi en Vechtroute 1 (88 km)
Deze motorroute begint in Hilversum en brengt je niet door Laren, maar hier wel vlak in de buurt. Je kunt er natuurlijk altijd voor kiezen om een stukje van de route af te wijken om alsnog Laren te bezoeken. Als eerste rij je vanaf Hilversum naar Eemnes-Binnen, waarna je langs Eemnes naar het noorden rijdt. Ten hoogte van Bijvanck sla je af naar het westen, waarbij je door Blaricum naar Crailo gaat. Tussen Blaricum en Crailo kom je in de buurt van Laren, dus als je Laren wilt bezichtigen, is dit het beste moment om van de route af te wijken. Nu rij je vanaf Crailo tussen Huizen en Bikbergen door, waarna je naar het westen gaat tot je door Naarden komt. Je verlaat de stad in het westen en rijdt langs het Naardermeer en het Groote Meer naar Hakkelaarsbrug.

Vervolgens rij je parallel aan de snelweg naar Muiden, waarna je afslaat om naar Weesp te rijden. Vanaf Weesp steek je in het centrum de Vecht over, waarna je via deze kant van de Vecht naar Uitermeer rijdt. Je steekt weer de Vecht over, rijdt naar Nigtevecht en slaat linksaf om de Vecht te blijven volgen. Uiteindelijk kom je in Vreeland uit waar je linksaf slaat om om Wijde Blik heen te rijden. Nu rij je over de N403 tussen de Loosdrechtse Plassen en de Loenderveense plas door. Bij Loenen aan de Vecht sla je linksaf naar Breukelen, waarna je via Breukeleveen en Muyeveld naar Nieuw-Loosdrecht gaat. De route stopt als je aankomt bij Vliegschool Hilversum, net buiten Nieuw-Loosdrecht.

Bij een motorroute hoort natuurlijk een motor die tip top in orde is, beschermende motorkleding en een goede helm. Kan je een nieuwe helm gebruiken? Kijk dan eens bij de Caberg Droid helmen. Dit zijn luxe systeemhelmen (helmen waarbij je het kinstuk omhoog kan klappen).

Rondje Gooi- en Vechtstreek (172 km)
Deze route begint ten noorden van Laren, in Huizen, maar is ook prima vanaf Laren te rijden. Vanaf het startpunt in Huizen rij je eerst door de polder naar Naarden, waarna je net zoals bij de vorige route om Groote Meer heen blijft rijden. Dit keer rij je door naar de N236, waarna je via Weesp door Driemond naar Abcoude gaat. Hier vervolg je de weg naar Ouderkerk aan de Amstel, om vervolgens bij Amstelveen de route naar het zuiden te vervolgen. Over de N521 rij je naar Uithoorn, waarvandaan je naar het oosten blijft rijden.

Je rijdt om natuurgebied Botshol (hier kan je overigens ook prachtig varen), waarna je nogmaals in Abcoude komt. Dit keer rij je vanaf Abcoude naar het zuiden, naar Baambrugge. Vervolgens rij je via Loenersloot naar Loenen aan de Vecht, waar je afslaat om naar het noorden te rijden, naar Vreeland. Via Nederhorst den Berg rij je over de N523 naar de N236. Nu rij je naar het zuidoosten, waarna je om de Hilversumse Meent heen naar Bussum rijd. Vanaf Bussum rij je binnendoor naar Huizen.

!
Afbeelding
Eemjazz weer te bewoneren in de Johanneskerk Cultureel 17 aug, 17:15
Afbeelding
Sluis Blaricummermeent moet beperkt schutten door droogte Natuur en Milieu 17 aug, 12:23
Afbeelding
Openbare laadpaal in de BEL-gemeenten vaak dichtbij Natuur en Milieu 16 aug, 17:25
Afbeelding
Jazz Festival terug in Laren Cultureel 16 aug, 12:12
Afbeelding
Noodkreet Voedselbank voor een Algemeen Coördinator en ruimte voor winteropslag Algemeen 15 aug, 13:48
Afbeelding
Feestelijk borrel voor Larense vrijwilligers Buurt & wijk 15 aug, 07:56
Afbeelding
Carminis Consort met ‘Cantate et Laudate’ Cultureel 14 aug, 15:56

Uit de krant