Afbeelding
Foto's: Vincent tv producties

Blaricums gezin is eventjes 'straatarm'

Mensen

BLARICUM - Wat gebeurt er als rijke- en arme gezinnen een week ruilen van huis, budget én dus leven? In Steenrijk, Straatarm gaan rijk én arm deze confrontatie aan. Grote vraag daarbij is: in hoeverre wordt het familiegeluk beïnvloed wanneer de huishoudpot en de woonomstandigheden ineens drastisch veranderen?

Deze week ruilt het gezin van muziekproducent Hans van Hemert uit Blaricum met de arme familie Baas uit Rhoon.

De Rotterdamse familie Baas heeft het hart op de tong, en humor staat op de eerste plaats bij vader John, moeder Manon en hun zoon Diablo. Ondanks dat de financiele situatie van het gezin weinig reden tot lachen geeft. Door langlopende schulden uit eerdere relaties is de familie uiteindelijk in de schuldsanering terecht gekomen. Over 2 jaar hopen ze met een schone lei te kunnen beginnen. Tot die tijd lopen ze in kleding van de Kledingbank, en maken ze dankbaar gebruik van de Voedselbank. Toppunt van geluk voor de Baasjes is dansen op Amerikaanse fifty's muziek!

En muziek staat ook centraal in het leven van muziekproducent en componist Hans van Hemert. Vorig jaar ontving hij de Buma Lifetime Achievement Award. Van Hemert, bekend als producer van onder anderen Ramses Shaffy & Liesbeth List, Mouth & Mac Neal, Luv en Glennis Grace, kreeg de prijs voor zijn gehele oeuvre aan Nederlandse muziek. Van Hemert woont - samen met zijn vriendin Willy Betist en dochter Hannah, een aantal maanden per jaar in Blaricum. De resterende tijd brengt hij door in zijn villa op Bali en zijn Franse buitenverblijf.

Weten de Baasjes zich staande te houden in het Gooi? En lukt het de van Hemerts rond te komen van een paar tientjes per week? De uitzending is dinsdag 8 mei om 20.30 uur te zien op SBS6. 

Uit de krant