2 minuten stil tijdens Veteranendag | Laarder Courant
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo LaarderCourant.nl

2 minuten stil tijdens Veteranendag

  Mensen

EEMNES Basisscholieren uit de groepen 7 en 8 in Eemnes stonden vandaag tijdens de viering van Veterenendag in de BEL-gemeenten 2 minuten stil bij de slachtoffers van oorlogen. 

De gemeente Eemnes organiseerde deze dag mede namens de gemeenten Blaricum en Laren. Voor de tiende keer waren alle veteranen uitgenodigd die in Blaricum, Eemnes en Laren wonen.

Bewustwording
Deze Veteranendag staat in het teken van herdenken en bewustwording. "Dit doen we samen met Eemnesser basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8. In het voorjaar hebben de leerlingen een stukje geschiedenis uit de Tweede Wereldoorlog meebeleefd aan de hand van het project 'De klas van '45'", aldus de gemeente Eemnes.

"Veteranen en schooljeugd staan samen stil bij wat oorlog met je doet en herdenken de gevallenen tijdens de Tweede Wereldoorlog bij het Vrijheidsmonument aan 't Plantsoen."

Waardering
Het doel van de Veteranendag is het tonen van waardering voor de inzet tijdens oorlogs- en vredesmissies. Ook biedt de bijeenkomst een goede gelegenheid om contacten te leggen of te hernieuwen en samen herinneringen op te halen.

De Veteranendag is overigens niet alleen voor de militairen die zijn ingezet tijdens de Tweede Wereldoorlog of daarna in voormalig Nederlands Indië, Korea of Nieuw-Guinea. De bijeenkomst is ook ook voor personeel van het voormalig Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger (KNIL) en het vaarplichtig koopvaardijpersoneel uit de Tweede Wereldoorlog.

Jonge veteranen
Ook jonge veteranen die hebben deelgenomen aan een van de vele vredesmissies in internationaal verband, zoals in Libanon, Cambodja, voormalig Joegoslavië, Irak, Afghanistan, Mali waren welkom.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371750&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>