Arletta Splinter koninklijk onderscheiden | Laarder Courant
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo LaarderCourant.nl
Burgemeester Rinkse Kruisinga en de net onderscheiden Arletta Splinter.
Burgemeester Rinkse Kruisinga en de net onderscheiden Arletta Splinter. (Foto: Bob Awick)

Arletta Splinter koninklijk onderscheiden

  Mensen

LAREN - Arletta Splinter-Keilman (71) is vanmiddag koninklijk onderscheiden vanwege haar belangeloze en intensieve inzet sinds 1984 voor de samenleving op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, medisch zorg/medische zorg voor mensen met een lichamelijke beperking, ouderenzorg en op kerkelijk gebied.

De uitreiking vond plaats door burgemeester Rinske Kruisinga op de 100ste vergadering van de Stichting St. Francis Hospital Medical Support Group, die het nieuwe Lid in de Orde van Oranje-Nassau zelf had georganiseerd. Zij is sinds 2001 secretaris van deze organisatie, die een ziekenhuis in Zambia ondersteunt.

Zambiadagen
Van 2012 tot 2017 was ze ook bestuurslid van de stichting Werkgroep Zambia. Zij heeft een enorme bijdrage geleverd aan de Zambiadagen. Zonder haar drijvende kracht was het Platform Zambia niet ontstaan.

Daarnaast was de Larense vanaf 1984 tot 2003 bestuurslid en secretaris van de Lizzy Breman-Schouten stichting, die voor 2003 stichting Sonnewijck heette. Zij verzorgde de notulen en heeft intensief meegedacht over de besteding van de opbrengst van het pand waarin de stichting gevestigd was. Het pand diende als tehuis voor verlofgangers.

De Zonnebloem
Tevens was zij van 1984 tot 2015 verbonden aan de Nationale Vereniging De Zonnebloem en is minstens 30 keer mee geweest als verpleegkundige tijdens zesdaagse vakanties op het cruiseschip De Zonnebloem.

Op dit moment begeleidt Arlette als gastvrouw bij de stichting Vier het Leven nog ouderen van 80+ naar culturele uitjes zoals theater, film of concertbezoek. Dit doet zij al vanaf 2001.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371750&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>