Grootzeil met logo van skûtsje Eemlander en de rouwwimpel ter ere van Ruud Schaap
Grootzeil met logo van skûtsje Eemlander en de rouwwimpel ter ere van Ruud Schaap

Eemlander-bemanning brengt bijzonder eerbetoon aan oud-schipper Ruud Schaap

Mensen

EEMNES - De bemanning van skûtsje Eemlander heeft vanavond een laatste eer gebracht aan Ruud Schaap, oud-schipper en mede-oprichter van de gelijknamige stichting. Hij overleed afgelopen vrijdag op 58-jarige leeftijd in het bijzijn van zijn geliefden. Ruud was al geruime tijd ziek.

Schaap was voorzitter en een van de grondleggers van Stichting Skûtsje Eemlander. De eerste twee jaar was hij bovendien ook schipper op het schip. "Als team zijn wij hem dan ook zeer dankbaar voor zijn constante inzet, zelfs tot in zijn laatste dagen. Altijd met het idee om het plezier van het skûtsjesilen aan zoveel mogelijk mensen uit te dragen, hen hierover te leren en in Eemnes en omgeving grote betrokkenheid bij de Eemlander te creëren", schrijven de leden op Facebook. "Dit enthousiasme heeft hij ook met veel plezier overgedragen op zijn oudste dochter Annekoos, die al jaren vast bemanningslid is van het skûtsje."

Vanavond vond in de Botterwerf in Huizen de condoleance plaats. De in Eemnes gelegen Eemlander voer - met zwarte wimpel in de top van de mast - met een geknikt grootzeil voorbij. Ook de botters in haven lagen er in rouwstand bij. Ruud wordt donderdag 7 juni in besloten kring begraven.

Skûtsje Eemlander brengt een laatst eer aan Ruud Schaap.

Uit de krant