'Al snel was ik zelf de meestgevraagde artiest van mijn eigen impresariaat' | Laarder Courant
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Troubadour Leon Lutterman is 25 jaar artiest en twaalf en een half jaar dirigent.
Troubadour Leon Lutterman is 25 jaar artiest en twaalf en een half jaar dirigent. (Foto: Bob Awick)

'Al snel was ik zelf de meestgevraagde artiest van mijn eigen impresariaat'

  Mensen

EEMNES - Leon Lutterman treedt zondagmiddag 11 november op in De Hilt om zijn twee jubilea als artiest en dirigent met alle Eemnessers te vieren. Hij is 25 jaar artiest en twaalf en een half jaar dirigent.

Net uit de studiebanken begon Leon Lutterman in 1988 eerst als medewerker en kort daarna als manager bij een impresariaat Moderne Dans. "Naar Moderne Dans was niet zo veel vraag, naar een cabaretier-liedjesschrijver des te meer. Op een gegeven moment was ik de meestgevraagde artiest van mijn eigen impresariaat."

Troubadour
Leon Lutterman is improvisator, sneldichter, entertainer, zanger, componist, tekstdichter, dirigent, presentator en te boeken als ontvangstact, zo valt te lezen op zijn website. Zelf noemt hij zich samenvattend 'troubadour'.

"Veel mensen waren op zoek naar 'gewoon iets gezelligs', een entertainer voor een feest", blikt de veelzijdige artiest terug op zijn begintijd bij het impresariaat. "Ik kon in die tijd moeilijk nee verkopen, dus dan bood ik mijzelf maar aan."

Verzoeken
"Mijn optredens vielen kennelijk in de smaak, want ik kreeg steeds meer verzoeken. Uiteindelijk heb ik besloten om alleen nog maar mijn eigen act te verkopen. In september zit ik 25 jaar in het vak."

Lutterman treedt op, maar komt vooral op privégelegenheden zijn luisterlied vertolken. Daarbij schrijft hij in opdracht. Deze teksten kunnen over alles gaan en voor iedereen zijn.
Als voorbeeld noemt hij de opdracht van een bouwonderneming, verantwoordelijk voor het aanleggen van het fundament onder wegen.

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371750&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>