Claudia van der Linden (36) zwemt voor ALS | Laarder Courant
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Claudia is klaar voor de Amsterdam City Swim.
Claudia is klaar voor de Amsterdam City Swim.

Claudia van der Linden (36) zwemt voor ALS

  Mensen

EEMNES - Toen Claudia van der Linden uit Eemnes 29 jaar oud was, verloor ze haar moeder Marian aan Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS), één van de meest ernstige en invaliderende aandoeningen van het zenuwstelsel. Na de eerste symptomen is de gemiddelde levensverwachting drie tot vijf jaar. Claudia's moeder stierf echter al zes maanden later en is 53 jaar geworden.

Claudia (nu 36) vatte begin dit jaar het idee op om zich in te zetten voor de Stichting ALS Nederland. Ze doet daarom op 9 september mee aan de Amsterdam City Swim, een gesponsorde zwemtocht van 2.100 meter door de Amsterdamse grachten met als doel om geld in te zamelen voor onderzoek naar de oorzaak en genezing van de ziekte ALS.
Op sportgebied deed ze - na een motorongeluk drie jaar terug waarbij ze haar linkervoet verbrijzelde - niets. Maar ze zette de knop om en ging na werktijd tweemaal per week baantjes trekken in zwembad De Biezem. De Eemnesserse werd daarbij op de voet gevolgd door haar fanclub; partner Taco en zoontje Senna. Afgelopen Moederdag schreef ze zich in voor de zwemtocht en was er geen weg meer terug.
Sinds juni traint ze ook op maandagavond in de Amstel. Met nu voor haar nog één oefenavond te gaan, is Claudia klaar om de ruim twee kilometer af te leggen. Ze weet dat het een dag vol emoties gaat worden, maar zweert dat haar moeder erbij is. Dat merkt ze ook nu al. Ze is ervan overtuigd dat er meer is tussen hemel en aarde. Al geloofde ze daar voor de dood van haar moeder niet in, maar: "Er gebeuren sinds die tijd zoveel dingen. Dat kan geen toeval meer zijn. Vorige week maandag heb ik voor het eerst de volledige afstand afgelegd. Het ging super goed; het voelde alsof ik vooruit geduwd werd door haar."
Stichting ALS steunen? https://www.amsterdamcityswim.nl/deelnemers/claudia-vd-linden of doneer bij de Boni uw statiegeldbon of geld bij Fysiotherapie Eemnes.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371750&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>