PvdA-fractievoorzitter Wilma de Boer.
PvdA-fractievoorzitter Wilma de Boer. Foto: Bob Awick

Voorlichtingsavond Knarrenhof in Eemnes

Mensen

EEMNES - Tijdens de Ronde in het gemeentehuis Eemnes wordt maandag 17 september voorlichting gegeven over een bijzondere woonvorm: de Knarrenhof. Raadsleden en bezoekers kunnen daarna met elkaar in debat over nieuwe woonvormen. De Ronde begint om 20.00 uur.

Knarrenhof is de combinatie van de hofjes van vroeger met het gemak van heden. Hierdoor ontstaat een concept van veilig wonen met veel privacy en tegelijkertijd alle voordelen van samenwonen. Knarrenhof is bedoeld voor mensen die het leuk vinden elkaar af en toe te helpen, maar hierin geen verplichting willen. Het is immers geen woongroep. Wel is het een vrijblijvende gemeenschap waar je van elkaars kennis/kunde en gezelschap profiteert. Dit is ideaal voor de moderne senior die zelfstandig wil blijven. In het ideale Knarrenhof staan zowel koopwoningen als sociale huurwoningen, zodat alle doelgroepen er terecht kunnen.

Op initiatief van de PvdA is oprichter Peter Prak uitgenodigd om het Knarrenhof concept te komen toelichten. "Gezien de enorme woonopgave in Eemnes, de regio en het hele land, is het belangrijk dat we met z'n allen gaan nadenken over nieuwe, creatieve woonvormen", licht Wilma de Boer-Leijsma (PvdA) toe.

De Ronde in Eemnes is bestemd voor raadsleden en inwoners van Eemnes, maar andere geïnteresseerden zijn uiteraard ook welkom. Voor meer informatie over de Knarrenhof: www.knarrenhof.nl

Uit de krant