Afbeelding
Foto: Gemeente Laren

'Huiselijk geweld raakt het hele gezin'

Mensen

LAREN - Op Plein 1945 in Laren zijn sinds vanmiddag levensgrote foto's te zien van mensen die in het verleden te maken hebben gehad met huiselijk geweld of kindermishandeling. Wethouder Karin van Hunnik (Laren) opende de expositie samen met wethouder Gerard Knoop (Blaricum).

Om aandacht te vragen voor huiselijk geweld en duidelijk te maken waar inwoners terecht kunnen voor advies en meldingen, is in de regio Gooi en Vechtstreek een campagne gestart tegen huiselijk geweld, kindermishandeling en ouderenmishandeling. Medewerkers van Veilig Thuis en andere samenwerkende organisaties, zoals gemeenten, politie en Versa Welzijn, zetten zich in om bij de borden met inwoners in gesprek te gaan.

Wethouder Van Hunnik hoopt dat de campagne helpt om het taboe om te spreken over huiselijk geweld te doorbreken: "Geweld achter de voordeur komt helaas vaker voor dan je denkt. Een op de drie vrouwen krijgt ermee te maken. In alle lagen van de bevolking; ook in onze omgeving. Huiselijk geweld raakt het hele gezin. Slachtoffers verdienen het om voldoende steun krijgen bij het herstel van hun leed, waardoor ze de draad van hun leven zelf weer goed kunnen oppakken. Door het slachtoffer aandacht te geven, kunnen we herhaling voorkomen."

De expositie is in Laren (Plein 1945) te zien van 22 tot en met 29 oktober en in Blaricum (op het Oranjeweitje) van 12 tot en met 19 november.

Uit de krant