Foto: PR

Johnny de Mol wint de Mossel Award 2018

  Mensen

BLARICUM - Johnny de Mol heeft uit handen van Monique des Bouvrie en Eduard Schaepman tijdens het jaarlijkse Mosselgala in Blaricum de Mossel Award ontvangen. De Blaricummer ontving de prijs voor zijn stichting Movement on the Ground waarmee hij zich inzet voor vluchtelingen op Lesbos.

Het was de twaalfde keer dat het Mosselgala werd georganiseerd. Initiatiefnemer is Eduard Schaepman, oprichter van Tribes, aanbieder van flexibele kantoorruimte. Tijdens het jaarlijkse event wordt een goed doel in het zonnetje gezet met de uitreiking van de Mossel Award en aansluitend een inzamelingsactie. Voor Movement on the Ground werd 162.000 euro opgehaald met slechts één veilingitem: een reis met De Mol naar Lesbos.

Johnny de Mol: "Het is interessant om letterlijk midden in 't Gooi aandacht te kunnen vragen voor de situatie van vluchtelingen aan de grenzen van ons Europa. Het voelt voor veel mensen hier ver weg, maar het is letterlijk om de hoek... Het is goed om met elkaar veel bewuster te zijn en helemaal mooi dat er ook nog eens lekker in de buidel getast is. Hierdoor kunnen wij met Movement on the Ground het leven in de vluchtelingenkampen menswaardiger maken. Deze Mossel Award krijgt dan ook een mooie plekje."

 

Meer berichten