Vorig jaar was Het Blaricums Kerstdiner een groot succes.
Vorig jaar was Het Blaricums Kerstdiner een groot succes. Foto: Bob Awick

Tweede editie van Het Blaricums Kerstdiner

Mensen

BLARICUM - In de tuin van pandje Achterom 1 - achter de Dorpskerk - vindt op 12 en 13 december de tweede editie van Het Blaricums Kerstdiner plaats. "Iedereen kan aanschuiven", vertelt Anneleen Walch uit Blaricum. Zij organiseert samen met Maartje Smit de tweede editie van Het Blaricums Kerstdiner. Het evenement werd vorig jaar voor het eerst georganiseerd door Dorpskerk-vrijwilliger Trudy Baan en Ron Flens (koster bij de genoemde kerk). Het werd een gigantisch succes. Beide avonden waren binnen no time uitverkocht.

Het is een gigantische klus om dit diner te regelen omdat er veel bij komt kijken. Mede daarom is Walch ingeschakeld. Zij runt haar bedrijf RedEvents en weet als eventmanager dus van wanten.

Gezellig samenzijn
Tijdens dit bijzondere kerstdiner is op beide avonden plaats voor maximaal honderd mensen. "Het wordt écht een gezellig samenzijn." Zelf praat Walch over een combinatie van het Larens Dorpsdiner en het Blaricumse aspergediner. Gasten komen vanuit de kerk en Blaricum. Echter, ook inwoners van Laren en Eemnes zijn welkom!

Met passie
Het 3-gangendiner vindt plaats in de tuin van Achterom 1 - achter de Dorpskerk - en wordt net als vorig jaar met veel passie bereid door Floris Kok van Floris Catering uit Huizen. Walch: "De gasten moeten bij aanmelding hun keuze voor vis, vlees of vegetarisch aangeven. Dan kunnen ze ook hun allergieën bekendmaken, waar dan rekening mee gehouden wordt." In de verwarmde tent komen vijftien feestelijk gedekte, grote, ronde tafels. "Qua aankleding hebben we het gefinetuned", meldt Walch. Op de achtergrond speelt kerstmuziek.

Deelname aan Het Blaricums Diner, dat om 18.00 uur begint, kost 25 euro (inclusief aperitief, 3-gangendiner en drankjes). Aanmelden (tot en met 10 december) kan via info@dorpskerkblaricum.nl.

!
Afbeelding
Eemjazz weer te bewoneren in de Johanneskerk Cultureel 17 aug, 17:15
Afbeelding
Sluis Blaricummermeent moet beperkt schutten door droogte Natuur en Milieu 17 aug, 12:23
Afbeelding
Openbare laadpaal in de BEL-gemeenten vaak dichtbij Natuur en Milieu 16 aug, 17:25
Afbeelding
Jazz Festival terug in Laren Cultureel 16 aug, 12:12
Afbeelding
Noodkreet Voedselbank voor een Algemeen Coördinator en ruimte voor winteropslag Algemeen 15 aug, 13:48
Afbeelding
Feestelijk borrel voor Larense vrijwilligers Buurt & wijk 15 aug, 07:56
Afbeelding
Carminis Consort met ‘Cantate et Laudate’ Cultureel 14 aug, 15:56

Uit de krant