Renske (10) uit Laren speelt een rol in 'Zomer zonder mama'.
Renske (10) uit Laren speelt een rol in 'Zomer zonder mama'. Foto: JOCO Media

Leerling Binckhorst-St. Jan schittert in 'Zomer zonder mama' van Sanne Vogel

Mensen

LAREN - De 10-jarige Renske Hettinga uit Laren heeft een rol te pakken in de telefilm 'Zomer zonder mama', die op 23 februari om 15.30 uur te zien is bij de publieke omroep.

De leerling van groep 7 op Binckhorst-St. Jan droomt van een leven als actrice. Haar grote voorbeeld is Emma Watson. "Ze is een feministe, kan heel goed acteren en is heel lief", zegt de talentvolle Larense, die de films van Harry Potter al honderd keer heeft gezien.

De actrice in de dop staat ingeschreven bij castingbureau Elske's Kast. Als 7-jarige speelde ze al eens mee in een filmpje van de MediaMarkt en later nog eens in een NPO-film ("Maar daar ben ik grotendeels uitgeknipt, heel stom").

Laf karakter
En nu is ze zaterdag te zien in de jeugdfilm 'Zomer zonder mama' van regisseuse Sanne Vogel, waarin ze de rol van Simone speelt. "Mijn karakter vind ik laf", zegt Renske. "Ik ben niet zo aardig in de film. Simone is racistisch en dat ben ik niet. Maar ik ben de meeloper van Joke (haar vriendinnetje, red.), omdat ik bang ben om haar kwijt te raken."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant