Foto:

Collecte voor ReumaNederland

  Mensen

LAREN - Vele Laarders lopen in de week van 18 tot en met 23 maart voor het goede doel door het dorp. Bijna zeventig collectanten trekken met een collectebus van ReumaNederland (de nieuwe naam van het Reumafonds) van deur tot deur.

"Niet omdat ze dat leuk vinden maar omdat het helaas bittere noodzaak is, want genezing is nog steeds niet mogelijk. Met uw donaties helpt u onderzoeken te financieren die de oorzaak van reuma kunnen achterhalen en verbeteringen in de behandelingen kunnen realiseren. U helpt hiermee het dagelijks leven van twee miljoen Nederlanders met reuma te verbeteren", aldus de Larense coördinator Lydia Soentjens.

Het enthousiaste Larense team wist de afgelopen jaren een leuke opbrengst te realiseren en hoopt - ondanks de verkiezingen voor Provinciale Staten en waterschappen - ook dit jaar weer een constructief aandeel bij te kunnen dragen. Het is hun ervaring dat er aan de deur vaak getwijfeld wordt over de nog - of niet - beschikbare hoeveelheid kleingeld. "Maar 'ieder beetje' is van harte welkom en vele beetjes maken dus een 'boel'. Gelukkig beschouwen vele betrokken bewoners de biljetten ook als 'kleingeld'."

Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om via de smartphone te doneren. Iedere collectant heeft een legitimatiebewijs met QR-code die gefotografeerd kan worden. Daarmee opent de Tikkie app en wijst de rest zich vanzelf. Het werkt bij alle banken. Uiteraard kan er ook direct worden gedoneerd via www.reumanederland.nl.

Reuma is een verzamelnaam voor ruim honderd aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen. Wist u dat 1 op 9 Nederlanders kampen met een vorm van reuma, zoals artrose, reumatoïde artritis of jeugdreuma? Daarmee is reuma de meest voorkomende chronische ziekte in Nederland. Hoewel de kenmerken van reuma vaak onzichtbaar zijn, is de impact van de ziekte groot. Tweederde (69%) van reumapatiënten wordt dagelijks beperkt in zijn dagelijkse activiteiten door pijn, vermoeidheid of verminderde mobiliteit. Nog meer wetenschappelijk onderzoek is nodig in de zoektocht naar betere behandelmethoden. Daar kunt u via de collecte aan bijdragen. ReumaNederland ontvangt geen overheidssubsidie.

Voor meer informatie Lydia Soentjes, de coördinator in Laren: 06-23161778.

Meer berichten