Postcommandant Roelof Willemze zoekt extra mensen.
Postcommandant Roelof Willemze zoekt extra mensen. Foto: Bob Awick

Post Eemnes heeft dringend nieuwe vrijwilligers nodig

Mensen

EEMNES - De postcommandant van Eemnes luidt de noodklok. Hij zoekt nieuwe vrijwilligers die met name beschikbaar zijn tussen 08.00 en 16.00 uur. "Ik kan de uitstroom net een beetje opvangen", zegt Roelof Willemze, postcommandant Eemnes. Daarom is hij naarstig op zoek naar nieuwe aanwas. De postcommandant legde zijn probleem onlangs al voor aan de raadscommissie Bestuur, Samenleving en Middelen.

"Ik sta formeel op -3 vrijwilligers. Voor de juiste bezetting heb ik 28 opgeleide mensen nodig en nu heb ik er 25." Brandweerlieden zijn bijvoorbeeld vertrokken omdat ze buiten Eemnes een goedkopere woning konden krijgen of omdat ze te oud werden voor dit passionele en dienstbare vak.

Opkomsttijden
Grote probleem is dat veel (ook nieuwe) vrijwilligers buiten Eemnes werken. Willemze: "Ik zie dat de opkomsttijden - voor woningen wettelijk binnen acht minuten - tussen 08.00 en 16.00 uur oplopen. Daarom loopt er nu binnen de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) een onderzoek om te kijken welke brandweervrijwilligers van andere posten er in Eemnes werken. Doel is om hen overdag te kunnen inzetten."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant