Het echtpaar Bor tijdens een onderonsje met Peter Calis.
Het echtpaar Bor tijdens een onderonsje met Peter Calis. Foto: Bob Awick

Locoburgemeester Peter Calis op bezoek bij diamanten bruidspaar Klaas en Ellie Bor

Mensen

LAREN - Klaas Bor (82) en Ellie de Boer (76) waren officieel afgelopen maandag zestig jaar getrouwd, maar al voor het paasweekend kwam locoburgemeester Peter Calis bij hen op bezoek in Theodotion aan de Werkdroger waar Bor, die lijdt aan progressieve Parkinson, sinds anderhalf jaar woont.

Mevrouw De Boer woont nog altijd in Huizen ("al 51 jaar in hetzelfde huis") en bezoekt haar echtgenoot om de dag. "Gisteren was ik er ook en zijn we gaan wandelen. Daarna hebben we samen gegeten", vertelt ze. Verder sport ze een paar keer per week met haar dochter, is ze actief bij de Thomaskerk in Huizen en draagt ze bij evenementen vol trots de Huizer klederdracht. "Ik heb zelfs twee zoons en mijn kleinkinderen van 10 en 15 jaar zo gek gekregen dat ze meedoen."

Sober
De twee leerden elkaar kennen bij gemeenschappelijke kennissen waar ze kwamen oppassen. Cupido schoot direct raak! Op hun trouwdag in 1959 was het mooi weer, maar de bruiloft zelf was heel sober. Hun ja-woord gaven ze in het gemeentehuis aan de Naarderstraat (nu notariskantoor Moulijn, red.). Ze zijn de trotse ouders van zes kinderen (vier jongens en twee meiden) en grootouders van zeven kleinkinderen in de leeftijd van 10 tot 32 jaar. Achterkleinkinderen kondigen zich nog niet aan. Een geheim voor haar huwelijk heeft mevrouw De Boer niet, maar met vallen en opstaan en geven en nemen houden zij het al zes decennia lang vol. Binnenkort viert de familie Bor het diamanten huwelijksfeest met een feestelijke lunch.

Uit de krant