De burgemeester toont het echtpaar Van den Brink alle toebehoren bij de onderscheiding.
De burgemeester toont het echtpaar Van den Brink alle toebehoren bij de onderscheiding. (Foto: Nilleke van den Brink)

Lintje voor Laarder Jan van den Brink

  Mensen

LAREN - Een heuglijke dag voor Laarder Jan van den Brink; hij werd zojuist thuis verrast met een bezoek van burgemeester Rinske Kruisinga. Zij kwam hem een koninklijke onderscheiding opspelden. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De Laarder zet zich sinds lange tijd in voor het behoud van cultureel erfgoed en actief is op kerkelijk en economisch gebied.
Daarnaast zet hij zich ook in voor de bevordering van de bijenteelt. Als bestuurslid van de Stichting Oude Landbouwgewassen in Laren (S.O.L.L.) zorgde hij ervoor dat een akker in Laren niet meer met het uitzicht belemmerende mais, maar met graan werd bebouwd. Dit initiatief sloeg dermate goed aan dat het uiteindelijk in 1994 heeft geleid tot de oprichting van de S.O.L.L. Hierdoor zijn de oude enggronden behouden en worden ze gebruikt waar ze vroeger voor bedoeld waren.

Van den Brink is ook betrokken bij het Broederschap van Sint Jan (hij is medeverantwoordelijk voor het beleid), de St. Jansprocessie en de Matthäus Passion in de basiliek. Als ondernemer (Kerkhof aan de Naarderstraat, red.) was hij van 2005 tot 2010 voorzitter van de Ondernemersvereniging Naarderstraat in Laren. Hij heeft zich ingezet voor het verbeteren van het imago en de aantrekkelijkheid van de Naarderstraat. En als lid - voorheen bestuurslid - zet Van den Brink zich nog steeds met aanstekelijke enthousiasme in voor de Vereniging tot Bevordering der Bijenteelt Nederland Laren-Blaricum (VBBN).

Meer berichten