Blaricummer René Froger zoekt voor Muziekids talent in 't Gooi | Laarder Courant
'Muziek geeft plezier en energie'.
'Muziek geeft plezier en energie'. (Foto: Muziekids)

Blaricummer René Froger zoekt voor Muziekids talent in 't Gooi

  Mensen

BLARICUM - Blaricummer René Froger zoekt jong muzikaal talent (tot 18 jaar) die het nieuwe Muziekids-lied gaan maken. Voor 't Gooi zal Froger - als ambassadeur van Muziekids - het winnende lied en de artiest bekendmaken.

De winnaar voert het Muziekids-lied uit tijdens het grote Muziekids Festival op 2 juni te Hilversum en maakt kans op een eigen opname in de beroemde Wisseloord Studio's in Hilversum. Daar vindt ook een ontmoeting plaats met de andere muzikanten die zich inzetten voor Muziekids, zoals Lucas & Steve, Van Velzen, Kenny B en Jenny Lena. "Of je gaat een keer met mij mee naar een optreden", voegt Froger daaraan toe.

Emoties
De Blaricumse zanger is al een aantal jaren naamgever van de Muziekids studio's in ziekenhuis Tergooi (locaties Blaricum en Hilversum) en het Merem Behandelcentrum Heideheuvel in Hilversum. Want Froger kent als geen ander de kracht van muziek: "Kinderen die in het ziekenhuis liggen vinden verlichting bij het spelen van een instrument. En dat kun je in de Muziekids-studio's doen. Muziek geeft plezier en energie. Maar muziek kan je ook troosten en je helpen emoties een plek te geven. Dat is precies wat er met de zieke kinderen in de studio van Muziekids gebeurt: de magie van zelf muziek maken. Of je nu heel goed bent of voor het eerst een gitaar in je handen hebt: je wordt beter van muziek!"

Uploaden
Schrijven, componeren, rappen of zingen: het mag allemaal. De opdracht is om een lied te maken dat de kracht van muziek overbrengt, want daar gaat het bij Muziekids om. Meedoen is simpel: upload voor 24 mei jouw bijdrage naar het Muziekids YouTubekanaal. Froger gaat dan persoonlijk kijken welk nummer het Muziekids-verhaal het beste vertelt. Het uploadadres staat op: www.muziekids.nl/muzikantenvoormuziekids.

Meer berichten