38ste Hemelvaarttoernooi The Smashers daverend succes met 57 teams | Laarder Courant
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Veel bekijks trok de ruim drie meter hoge beermascotte die langs alle twaalf speelvelden hobbelde.
Veel bekijks trok de ruim drie meter hoge beermascotte die langs alle twaalf speelvelden hobbelde. (Foto: PR)

38ste Hemelvaarttoernooi The Smashers daverend succes met 57 teams

  Mensen

LAREN - Ze hadden er vooraf een hard hoofd in bij de Larense volleybalvereniging The Smashers. Grote kans dat het 38ste Hemelvaarttoernooi in het water zou vallen, zo luidden de weersvoorspellingen. Maar na een druilerige start brak 's middags de zon door, stroomden de terrassen vol en kon het sportfeest niet meer stuk.

Met een deelnemersveld van 57 recreantenteams was het weer ouderwets gezellig op en rond het sportpark van SV Laren'99. "De traditie is gelukkig nog altijd springlevend. Voor een aantal teams is het een jaarlijks weerzien, een soort reünie dus en dan komen er mooie verhalen los", constateerde voorzitter Jan Smit van The Smashers tevreden. "Volgend jaar verwachten we zelfs onze 15.000ste deelnemer en die gaan we natuurlijk flink in het zonnetje zetten."

De Stappers
Ruim 120 volleybalpotjes werden er afgewerkt door de circa 450 spelers van alle leeftijden. Fanatieke opa's en oma's streden in hun poule soms letterlijk tegen hun 'kleinkroost' dat natuurlijk niet wilde verliezen. De grootste verrassing was wellicht de eerste poulewinst ooit van De Stappers van teamcaptain Adrie van der Wardt. De inmiddels 60-plussers opereren al een kwart eeuw in de marge, maar stegen donderdag letterlijk boven zichzelf uit. "Hier doe je het allemaal voor", jubelde teamoudste Jan Calis, terwijl hij met een big smile de gewonnen champagnefles ontkurkte.

Mascotte
Veel bekijks trok de ruim 3 meter hoge beermascotte, die langs alle twaalf speelvelden hobbelde en bereidwillig met iedereen op de foto ging. In de fraaie vermomming herkenden we Bram van Gelder, die samen met zijn maatje Timo Kroeze het FIX Entertainment-team vormt.

Bij de prijsuitreiking bedankte voorzitter Smit de talrijke vrijwilligers van SV Laren'99 en The Smashers en de plaatselijke EHBO, die gelukkig nauwelijks in actie hoefde te komen. Ook de dj's van DiscoTheebe en de Larense ondernemers die de royaal gevulde loterijtafel sponsorden, werden door hem in het zonnetje gezet.

Winnaars
De twaalf poulewinnaars waren: Op je Mickey, Bonita's, De Stappers, Tim's harem, Doelbewust 2, Arash, Wellus Nietus, Geen woorden geen daden, Bolleyvallers, De Zuipschuiten, Maggy Lekeux 2 en Raboes 3. Troostprijzen waren er voor De Aasgiertjes, Grootjes for ever en Koning en het Repie. Het origineelst verklede team was De Bolle Snollekes.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371750&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>