De Iraanse zanger, gitarist en componist Babak Amiri.
De Iraanse zanger, gitarist en componist Babak Amiri. (Foto: PR)

Goede Buren komt met 'Het verhaal van een vluchteling'

  Mensen

EEMNES - Babak-O-Doestan, het trio onder leiding van de Iraanse zanger, gitarist en componist Babak Amiri, komt op Wereld Vluchtelingendag, donderdag 20 juni om 20.00 uur, optreden in de Bibliotheek Gooi en meer aan de Raadhuislaan 49b. De zaal is open vanaf half acht.

Wereld Vluchtelingendag is een speciale herdenkingsdag die jaarlijks wordt gehouden op 20 juni, de laatste lentedag. De Verenigde Naties heeft deze dag ingesteld om begrip voor vluchtelingen te vragen en hun bijdrage aan de vrede te vieren. Daarom organiseert Goede Buren Eemnes in samenwerking met de Bibliotheek Gooi en meer een informatieavond die bedoeld is om ook in Eemnes de stem van de vluchteling te laten horen.

Perzische teksten
Babak Amiri, geboren in Teheran, maar op zijn 18de gevlucht uit zijn geboorteland, schreef alle liedjes op Perzische teksten van dichters zoals Rumi, de bekende mysticus uit de 13de eeuw, en Ahmad Shamlu, een moderne dichter die leefde van 1925 tot 2000. De composities van Babak Amiri zijn een mix van klassieke Oosterse muziek en Westerse muziekstijlen, zoals jazz en fado. Het trio Babak-O-Doestan bestaat naast Babak Amiri uit de Canadese celliste Heather Leslie en de Nederlandse pianist Bam Commijs. Amiri volgde een kunstopleiding aan de Rietveld Academie.
Gerard Beentjes, de voorzitter van Goede Buren Eemnes, zal de avond openen met het voorlezen van 'Het verhaal van de vluchteling', een verhaal geschreven door Khaled Hosseini, de schrijver van de roman 'De vliegeraar'.

Meer berichten