Leo (l) samen met zijn zoon Job.
Leo (l) samen met zijn zoon Job. (Foto: Eigen foto's)

Leo en Job Verhoef uit Eemnes fietsen gigabedrag voor KWF bijeen

  Mensen

EEMNES - Leo en Job Verhoef uit Eemnes, vader en zoon, hebben maar liefst 11.579 euro bij elkaar gefietst voor KWF Kankerbestrijding. Het tweetal uit Eemnes kwam in actie bij Alpe d'HuZes ('opgeven is geen optie'), een uniek sportief evenement waarbij zo veel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Afgelopen donderdag beklommen zij driemaal de Alpe d'Huez.

De koersdag is altijd op de eerste donderdag van juni en maakt deel uit van een hele koersweek waar een heel jaar lang naartoe wordt gewerkt. Een bijzondere week, waarin kanker voor iedereen bespreekbaar wordt gemaakt. Dit jaar werden voor de veertiende keer de 21 bochten van de Alpe d'Huez beklommen.

Saamhorigheid
"De opening was op 2 juni", vertellen Leo en Job. "Wat ons opviel was het saamhorigheidsgevoel. Iedereen was daar met zijn eigen verhaal, maar met één doel voor ogen: sponsorgeld bijeenbrengen." De dagen erna gebruikten de twee onder andere om de kaarsen die zij verkocht hadden te voorzien van een sticker met een hartenkreet. "Wij mochten de negentig kaarsen in de vorm van een hart zelf plaatsen op de berg in bocht zeven (de Hollandse bocht)." Op de grote dag moesten de deelnemers vroeg uit de veren: om 03.00 uur opstaan om vervolgens om 04.00 uur aan de start te verschijnen. Uiteindelijk vertrokken ze een half uur later, samen met 4.700 andere fietsers en lopers. "De eerste klim was emotioneel en indrukwekkend. Al die kaarsen die brandden in iedere bocht. En wat is vijftien kilometer dan lang!" Na de afdaling volgde de tweede rit. "Toen wisten wij wat ons te wachten stond." In bocht zeven legden ze een gedenksteen beschreven met namen van bekenden die ziek zijn of overleden zijn aan deze ziekte. Uiteindelijk gingen de Eemnessers ook nog een derde keer naar boven. Ze kijken terug op een bijzondere ervaring.

Meer berichten