Mirjam de Graaff: '25 mei blijft een magische dag.'
Mirjam de Graaff: '25 mei blijft een magische dag.' (Foto: Bastiaan Miché)

Gekkigheid tijdens Nacht van Bart op en buiten Media Park in H'sum

  Mensen

HILVERSUM - Het Media Park verandert tijdens de Nacht van Bart op 6 juli in een rebels hardloopparcours om geld op te halen voor onderzoek naar genezing van nierziekten.

Nee, erkent zus Mirjam de Graaff: BNN is niet meer dat rebelse jongerenclubje dat het was in de beginjaren, maar is nu een gevestigde naam. "Het is nu echt en steeds minder 'mijn broer'. Maar we blijven het wel proberen."

Gemakkelijk is dat allerminst. Omroepen mogen niet meer zelf hun programma's bedenken, alles moet worden overlegd met de NPO, en bovendien is BNN al enkele jaren BNNVara. "En er komen hier nieuwe medewerkers die nog zo jong zijn dat ze Bart nauwelijks kennen of hem in ieder geval nooit op televisie hebben gezien", aldus de net 50-jarige De Graaff.
Zij is sinds de oprichting eind jaren 90 werkzaam bij BNN: tegenwoordig als studioregisseur, ook voor programma's van voorheen de Vara (onder andere 'Per Seconde Wijzer' en '2 voor 12'). Het gesprek met haar vindt plaats - bijna zeventien jaar nadat Bart de Graaff (25 mei 2002) overleed - in de 'Baarmoeder' van het BNNVara-gebouw op de hoek van de Rudi Carelllaan op het Media Park. Overigens, deze opvallende Baarmoeder is niet meer dan een vergader- of werkplek. "25 mei blijft een magische dag", aldus De Graaff. "Maar voor het verdriet maakt het niet uit. Het is die dag niet erger. Op mijn werk word ik er ook dagelijks mee geconfronteerd. En thuis staan er foto's van Bart."
Ook is Mirjam de Graaff voorzitter van de Bart de Graaff Foundation, opgericht als eerbetoon en ter nagedachtenis aan haar naamgever Bart de Graaff. Het doel van deze stichting is jonge ondernemers met een levensbepalende lichamelijke beperking of chronische ziekte (bikkels) ondersteunen.

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten