Eemnessers fietsen voor Amref Flying Doctors | Laarder Courant
Ralf (r) en Jochem gaan mountainbiken voor het goede doel.
Ralf (r) en Jochem gaan mountainbiken voor het goede doel. (Foto: Bob Awick)

Eemnessers fietsen voor Amref Flying Doctors

  Mensen

EEMNES - Ralf van Garderen en Jochem Urban doen mee aan de Africa Classic, een fysieke en mentale beleving voor het goede doel: Amref Flying Doctors.

De Africa Classic is een zesdaagse mountainbiketocht van 400 kilometer rond de Kilimanjaro in Tanzania. Om mee te mogen doen, moeten de deelnemers elk minimaal 5.000 euro aan sponsorgeld verwerven. "Een serieus bedrag", zeggen de Eemnessers Ralf van Garderen (46) en Jochem Urban (42). De opbrengst draagt bij aan het verbeteren van de gezondheid van kwetsbare mensen in Afrika.

Van Garderen en Urban kennen elkaar nu zo'n drie jaar. Hun zoontjes voetballen in hetzelfde elftal bij de lokale voetbalclub en zitten bij elkaar in de klas op de Zuidwend. Van Garderen nam het initiatief voor deze rit en wist Urban uiteindelijk te overtuigen ook mee te rijden. "Een vriend van mij heeft de tocht twee jaar geleden al eens gereden. Ik zag toen een filmpje van een dagetappe en die beelden hebben me vastgehouden. Ik wilde deze uitdaging ook aangaan, maar niet alleen."
 

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten