Afbeelding
Foto: Bob Awick

Gerard en Betty de Boer kunnen niet meer zonder elkaar

Mensen

LAREN - Ze groeiden op in Amsterdam waar de jonge Gerard en Betty elkaar leerden kennen via de knapenvereniging. "Dat klinkt nu wel heel ouderwets. Man, ik was 19 en zo verliefd."

Dat zegt Betty de Boer maandagmorgen, een paar dagen nadat zij samen met haar man, twee kinderen en drie kleinkinderen hun 65-jarig huwelijk vierde. Namens de gemeente Laren overhandigde wethouder Peter Calis de bloemen. "Het was ontzettend gezellig. En we hadden stralend weer. Dat was 65 jaar geleden wel anders. Toen hadden we de gehele dag regen."

Bij Vereniging Excelsior zagen Gerard en Betty elkaar dus voor het eerst en waren er (in clubverband) allerlei uitstapjes. Het duurde niet lang voordat de twee verliefd werden op elkaar en al een jaar later in het huwelijksbootje stapten.

Een paar jaar nu hun huwelijk in Amsterdam verhuisde het stel naar Laren. "Dat was fantastisch. Het is toch ook een heerlijk dorp. We hebben veel verschillende tijden gekend: eerst het verliefd zijn, toen het trouwen, daarna het huis al woonden we aanvankelijk nog twee jaar in het huis bij mijn ouders. En vervolgens kwam mijn dochter en daarna mijn zoon."

De dochter van Gerard en Betty de Boer heet Yvonne, de zoon Frank. En inmiddels zijn er drie kleinkinderen. Een gezond en actief ogende Hetty de Boer, inmiddels 85 jaar, praat er vol bewondering over. "Mijn kinderen zijn zo fantastisch, staan altijd voor ons klaar. 'Gouden kinderen' zijn het."

Mevrouw De Boer denkt niet dat er een vierde kleinkind komt, eerder een eerste achterkleinkind. Ze wil het allemaal nog dolgraag meemaken, samen met haar man. Het 'zo verliefd zijn' heeft al wel plaatsgemaakt voor 'houden van', geeft ze toen, maar: "We kunnen niet buiten elkaar, we willen samen 100 jaar worden."

Uit de krant