Zilveren duif voor onmisbare schakel Olga Fakkeldij | Laarder Courant
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Ton Rigter

Zilveren duif voor onmisbare schakel Olga Fakkeldij

  Mensen

EEMNES - Maar liefst dertig jaar zette ze zich namens Pax kinderhulp in voor kansarme kinderen uit met name Armenië. Om die reden ontving Olga Fakkeldij bij haar afscheid de zilveren Pax duif.

Al vanaf het begin dat Fakkeldij in Eemnes is komen wonen heeft ze zich ingezet voor het lot van kansarme kinderen. Waar het begon met kinderen uit Oost Duitsland en Polen, zijn het de laatste vier acties Armeense kinderen die in Eemnes op vakantie komen.

Eens in de twee jaar probeert de werkgroep tussen de 20 en de 30 kinderen bij gastouders te plaatsen. Kansarme kinderen die even drie weken weg zijn uit de thuis situatie en in Eemnes en omstreken liefdevol door de gastouders worden ontvangen. Voor de werkgroep was Fakkeldij een onmisbare schakel, aldus woordvoerder Ton Rigter van de werkgroep. "Zij wist alles over de acties en je hoefde het maar te vragen en ze regelde het."

Ook vanuit de werkgroep werd haar inzet op gepaste wijze beloond. Toegezongen door de gastouders van de nu aanwezige Armeense kinderen, de werkgroep en oud-werkgroepleden kon ze zich geen mooier afscheid wensen. Ook de Eemnesser werkgroep had een bijzonder cadeau. Een plaatselijke kunstenaar had een prachtig beeld van het Pax logo gemaakt.

Maar het mooiste cadeau dat moet nog komen. Nog maar even en dan begint voor Fakkeldij een nieuwe uitdaging. Als 'oma Olga' zal ze haar vrije tijd zo weer hebben opgevuld.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371750&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>