Gerard Knoop met budgetcoaches Talar (l) en Nathalie.
Gerard Knoop met budgetcoaches Talar (l) en Nathalie. (Foto: Bob Awick)

Blaricum start in september met budgetcoaches voor jongeren

  Mensen

BLARICUM - De gemeente Blaricum start op 1 september met de inzet van budgetcoaches voor jongeren tot 21 jaar. Deze budgetcoaches zijn Nathalie Nouamane en Taler Boyaciyan van Versa Welzijn. Zij zijn onder ander via WhatsApp bereikbaar en houden wekelijks een inloopspreekuur.

Jongeren uit Blaricum kunnen voor dat spreekuur terecht iedere dinsdag vanaf 15.30 tot 17.30 uur in De Malbak aan de Wetering 122. Omdat Blaricum in dit project samenwerkt met Huizen zijn de jongeren ook welkom in Connect aan het Gooierserf 124 in Huizen op dezelfde tijd, maar dan op maandag.

Weg vinden
"Ze kunnen bij ons terecht met financiële vragen", legt Boyaciyan uit. Ze heeft al eerder ervaring opgedaan met schuldhulp en merkt dat dingen lastig zijn om te regelen, zeker als je niet weet wat. "Als je 18 wordt, moet je bijvoorbeeld een DigiD aanvragen. Anders kun je niets regelen met de overheid. Ook moet je eerst een bankrekening hebben om bijvoorbeeld toeslagen aan te vragen. We helpen jongeren graag hun weg hierin te vinden. Ook vergeten jongeren het wel eens te melden als ze meer gaan verdienen. Dan moeten ze dat achteraf ineens terugbetalen en daar hebben ze geen rekening mee gehouden." Ze geeft jongeren de tip vooral vragen te stellen en hulp te zoeken als ze iets niet weten, ergens zelf niet uitkomen of al schulden hebben. "Het is juist goed als je er op tijd bij bent."

Vertrouwensband
Wethouder Gerard Knoop: "We vinden het vooral belangrijk om in contact te komen met deze jongeren. Door dat op deze manier te doen, hopen we voor hen de drempel te verlagen. We willen er vroeg bij zijn als jongeren in problemen raken door schulden. Zo voorkomen we hopelijk ergere problemen in de toekomst."
Om hoeveel jongeren het gaat is volgens hem moeilijk te zeggen. "We weten het gewoon niet. We gaan nu in ieder geval twee jaar kijken of dit effect heeft. We hopen dat de budgetcoaches met de jongeren een vertrouwensband kunnen opbouwen om hen zo te helpen."

Contact
WhatsAppen met de budgetcoaches kan vanaf 1 september met Nathalie Nouamane via 06-13238894 en met Taler Boyaciyan via 06-13107586.

Meer berichten