Foto: Bob Awick

Weerman Pieter de Blois overleden

  Mensen

BEL - Weerman Pieter de Blois is woensdagavond na een kort ziekbed overleden. Hij is slechts 68 jaar geworden. 

Pieter de Blois verzorgde al sinds 1985 lokale weerberichten voor de inwoners van Weesp. Hij was elke werkdag te horen op het inmiddels gestopte Radio Weesp en daar kwamen later geschreven voorspellingen bij voor de kranten van Enter Media, waaronder de Laarder Courant de Bel.

Voor Radio Weesp maakte hij samen met anderen ook eens per kwartaal een seizoenenspecial met gedichten en muziek. 

Weerhut
Pieter is geboren in Vlaardingen, studeerde in Amsterdam en ging in 1982 wonen in het Gein in Amsterdam-Zuidoost waar hij op het balkon zijn eerste weerhut inrichtte. Sinds 2002 woonde hij op IJburg, waar hij ook voor IJburgTV het weer verzorgde.

Pieter pakte het maken van weerberichten heel serieus en professioneel aan (hij zat er zelden naast), maar heeft er nooit zijn beroep van gemaakt.

Docent
Tot zijn pensionering in 2018 was hij voor een deel in de week docent aardrijkskunde in Amsterdam en Leiden en voor het andere deel was hij jurist bij de gemeente Amsterdam.

De medewerkers van Enter Media / Laarder Courant de Bel kijken terug op een ontzettend fijne samenwerking met Pieter de Blois. Wij gaan onze 'wandelende weerencyclopedie' erg missen. Wij wensen zijn vriendin en zijn andere dierbaren veel sterkte toe.

Meer berichten