Mieke Kortes komt is actie voor Buurtzorg.
Mieke Kortes komt is actie voor Buurtzorg. (Foto: PR)
corona

Verpleegkundige maakt mondkapjes voor Buurtzorg

  Mensen

BLARICUM - Buurtzorg Blaricum - een kleinschalige thuiszorg die ook actief is in Laren en Eemnes en kantoor houdt in de Blaercom - zit dringend om mondkapjes verlegen. Daarom is Mieke Kortes, verpleegkundige bij Buurtzorg Nederland, achter de naaimachine gekropen.

"Ik zit al een paar dagen mondkapjes voor mijn collega's van Buurtzorgteam Blaricum en mezelf te naaien. Mijn vakantie ging niet door, zoals voor meer mensen, dus ik heb een paar dagen de tijd om wat te maken", aldus Kortes vanuit Kortenhoef. "We hebben van onze organisatie een link dooorgekregen waar een goed patroontje op staat; dubbelzijdig en met ruimte voor een filter en uiteraard geschikt voor 80 graden was." De verpleegkundige zegt tegen iedereen die handig is en thuiszit. "Maak je lapjes op en ga achter de naaimachine zitten."

Haar collega Suze Wickel uit Laren vertelt dat ze mondkapjes gaan gebruiken bij mensen waarvan ze niet het vermoeden hebben dat ze het coronavirus hebben. "Bij mensen waarvan we wel vermoeden dat ze corona hebben, gebruiken we speciale mondkapjes." De mondkapjes zijn dubbelzijdig. Daartussen komt een filter. Wickel zegt dat bijvoorbeeld stofzuigerzakkken daarvoor geschikt zijn. Deze worden dan verknipt en passend gemaakt voor het mondkapje.
Het patroon is te vinden via https://maakjemondkapje.nl. Voor meer informatie: M.kortes@buurtzorgnederland.com.

Meer berichten