Foto: Pixabay
corona

Eerste corona-sterfgeval in Eemnes

  Mensen

EEMNES Een inwoner van Eemnes is dit weekend in Tergooi aan het coronavirus overleden. Dat laat burgemeester Roland van Benthem weten. "Afgelopen weekend kreeg ik het trieste nieuws dat deze oudere, tot de risicogroep behorende, inwoner van onze gemeente is overleden. Dit raakt mij diep en mijn medeleven gaat uit naar de nabestaanden. Ik wens hen veel sterkte toe met dit verlies." In Eemnes werd op 18 maart j.l. een eerste besmetting met het coronavirus (COVID19) vastgesteld.

"Dit verschrikkelijke nieuws is ook meteen een waarschuwing voor ons allen. De afgekondigde maatregelen zijn ingrijpend en tegelijk echt noodzakelijk om de verspreiding van het virus af te remmen. Het virus verspreidt zich niet zelf, dat doen wij mensen."

De burgervader zegt dan ook: "Houd u dan ook strikt aan de afgekondigde hygiëne- en andere maatregelen; was handen regelmatig met water en zeep, geen handen schudden, blijf zoveel mogelijk thuis en neem de 1,5 meter afstand in acht. Niet alleen voor uzelf, maar juist ter bescherming van onze kwetsbare inwoners. Wij hebben elkaar in Eemnes keihard nodig om door deze situatie heen te komen. Er zijn de afgelopen weken verschillende initiatieven gestart door mensen en organisaties om elkaar te helpen, initiatieven die ik van harte steun. In onze gemeente kunnen wij dit met elkaar. Ik sluit af met een herhaling van mijn boodschap van de afgelopen dagen: houd afstand, maar kijk naar elkaar om!"

Meer berichten