Iemand wacht tot hij bloemen neer kan leggen bij het herdenkingsmonument in Blaricum.
Iemand wacht tot hij bloemen neer kan leggen bij het herdenkingsmonument in Blaricum. (Foto: Bob Awick )

Ingetogen dodenherdenking in BEL-gemeenten

  Mensen

BEL - Dodenherdenking is vanwege het coronavirus ingetogen in de BEL-gemeenten. In Blaricum werd als eerste een krans gelegd door burgemeester Joan de Zwart-Bloch. Dat was al om 16.00 uur vanmiddag. De overige collegeleden en het 4/5 mei comité waren op gepaste afstand aanwezig.

Tussen 10.00 uur en 15.00 konden inwoners terecht om een bloem neer te leggen bij het monument in het Burgemeester Klaarenbeekpark. Inwoners konden zelf een bloem meenemen of een bloem pakken uit een bak naast het monument. Dit was in alle drie de gemeenten het geval. Bij het neerleggen van de bloemen moest rekening worden gehouden met de coronamaatregelen.

Tekst gaat verder na de foto

De dodenherdenking was in Eemnes via een livestream te volgen.

Eemnes
Burgemeester Roland van Benthem legde zojuist een krans neer bij het oorlogsmonument in Eemnes bij het Plantsoen. Ook twee schoolkinderen - waarvan één de winnaar van de gedichtenwedstrijd is - legden een krans neer. Wethouder Wilma de Boer-Leijsma en de voorzitter van het comité Vrijheidsmonument Eemnes waren hierbij op gepaste afstand aanwezig.

De herdenking was hetzelfde in opzet als voorgaande jaren, maar zonder publiek en een stuk korter. De voorzitter en de burgemeester hielden een toespraak en de winnaar van het schoolgedicht droeg zijn gedicht voor. Via een livestream op de website van de gemeente Eemnes konden inwoners de herdenking live thuis volgen.

Tekst gaat na de foto verder


De kransen van de Oost Indië groep, oud verzetsstrijders en veteranen bij het monument in Laren. (Foto: Bob Awick)

Laren
De herdenking in Laren start om 19.00 uur. Burgemeester Nanning Mol en Chris Bogaers, ceremoniemeester 4 mei herdenking, leggen dan een krans bij het oorlogsmonument aan de Brink. Deze krans wordt neergelegd bij de kransen die er dan al liggen van de Oost Indië groep, de oud verzetsstrijders en de veteranen.

Burgemeester Nanning Mol houdt ook nog een toespraak. Inwoners kunnen via een livestream op de website van de gemeente Laren de herdenking live volgen. Tussen 11.00 uur en 18.00 uur konden inwoners zelf bloemen neerleggen bij het monument.

Meer berichten