Dit jaar wordt er geen trofee uitgereikt in verband met het coronavirus.
Dit jaar wordt er geen trofee uitgereikt in verband met het coronavirus. Foto: Bart Nouwens

Geen uitreiking Eemnesser Koeientrofee in 2020

Mensen corona

EEMNES - Het Comité Eemnesser Koeientrofee heeft in overleg met het gemeentebestuur van Eemnes besloten de uitreiking van de Eemnesser Koeientrofee dit jaar niet door te laten gaan. Reden is de impact van de maatregelen rondom het coronavirus. Dit meldt de gemeente op haar website.

Op vrijdag 18 september 2020 zou de jaarlijkse Vrijwilligersavond plaatsvinden. Het voornemen was die avond de Eemnesser Koeientrofee uit te reiken aan groepen en individuen die een uitzonderlijke sportieve of maatschappelijke prestatie hebben geleverd.

Vele Eemnessers dragen jaarlijks vanaf maart vrijwilligers en sporters voor de trofee voor. Uit deze voordrachten kiest het Comité Eemnesser Koeientrofee de winnaars van de Eemnesser Koe en het Eemnesser Koetje. Tijdens de drukbezochte Vrijwilligersavond in september maakt het comité de winnaars vervolgens bekend.

Comité betreurt besluit
"We verwachten dat het aantal voordrachten in verband met corona laag zal zijn, vooral vanuit de sportieve sector. Om deze reden, en omdat naar verwachting vanaf september vanuit de overheid maar op beperkte schaal evenementen worden toegestaan, heeft het Comité Eemnesser Koeientrofee besloten om in 2020 de uitreiking van de Eemnesser Koeientrofee af te gelasten. Het comité betreurt dit besluit. Ze hoopt dat de Vrijwilligersavond met de uitreiking van de trofee weer in 2021 kan plaatsvinden."

De al ontvangen voordrachten worden, in overleg met de indieners, aangehouden tot 2021. Voordrachten voor de Koeientrofee voor 2021 kunnen worden ingediend via www.eemnesserkoeientrofee.nl/aanmeldingsformulier.

!
Afbeelding
Eemjazz weer te bewoneren in de Johanneskerk Cultureel 17 aug, 17:15
Afbeelding
Sluis Blaricummermeent moet beperkt schutten door droogte Natuur en Milieu 17 aug, 12:23
Afbeelding
Openbare laadpaal in de BEL-gemeenten vaak dichtbij Natuur en Milieu 16 aug, 17:25
Afbeelding
Jazz Festival terug in Laren Cultureel 16 aug, 12:12
Afbeelding
Noodkreet Voedselbank voor een Algemeen Coördinator en ruimte voor winteropslag Algemeen 15 aug, 13:48
Afbeelding
Feestelijk borrel voor Larense vrijwilligers Buurt & wijk 15 aug, 07:56
Afbeelding
Carminis Consort met ‘Cantate et Laudate’ Cultureel 14 aug, 15:56

Uit de krant