Alex bracht na het overlijden van zijn moeder het nummer 2:54 uit en wil artiest zijn.
Alex bracht na het overlijden van zijn moeder het nummer 2:54 uit en wil artiest zijn. (Foto: Bob Awick )

Alex (14) wil met zijn zelfgeschreven songs anderen steunen

  Mensen

LAREN - Alex Leenheers (14) wil met zijn zelfgeschreven songs anderen steunen en uiteindelijk ook doorbreken als artiest. Zo heeft hij net het nummer 2:54 A.M. uitgebracht na het overlijden van zijn moeder, die in januari is overleden aan borstkanker. Ook zij liet een album achter, want ze zong zelf ook. "Ik denk wel dat zij een inspiratiebron is en mij helpt gemotiveerd te blijven", zegt hij nadenkend over deze lastige vraag.

De naam van zijn laatste single verwijst naar het moment van overlijden van zijn moeder. In de song beschrijft Alex dat het moeilijk is om woorden te vinden om uit te drukken wat hij nu voelt. Zijn belangrijkste boodschap is dat het wel goed komt. Hij heeft een positieve levenshouding blijkt als hij zijn vader Patrick aanspreekt. Die zou het een beetje te somber inzien met zijn schoolprestaties, aldus Alex

School staat op dit moment ook even aan de zijlijn. Alex krijgt de tijd om het overlijden van zijn moeder te verwerken. Hij kijkt al wel uit naar het volgend schooljaar. Dan begint hij op een nieuwe school, namelijk het Alberdinck Thijmcollece in Hilversum in havo 3. "De school waar ik altijd naartoe wilde," lacht hij.

Beroemd
De jonge Alex weet al heel lang dat hij het wil gaan maken in de muziekindustrie. Dat was ook de reden dat hij als 9-jarige al van zich liet horen bij de Voice Kids. Hij schopte het tot in de finale in 2016 en daarna werd het weer stil. "Ik ben in 2017 denk ik begonnen met het schrijven van eigen nummers", vertelt hij. "Ik wil graag singer-songwriter worden, geen coverartiest."

"Ik probeer in mijn eigen nummers mijn emoties uit te drukken, maar dat is best moeilijk. Je kunt het niet rechtuit zeggen, je moet het op een poëtische manier doen. Dat is best nog weleens lastig." Jeremy Zucker is zijn grote voorbeeld. "Hij maakt rustige, eigenaardige muziek. Hij gebruikt geluiden die niemand gebruikt." 

Engels
Zijn nummers maakt hij ook nog eens in het Engels. "Ik ben in Sydney in Australië geboren. Daarnaast spreekt Engels een bredere doelgroep aan. Ik wil later naar Amerika, omdat ik dan veel meer mensen kan bereiken", legt hij zijn ambities uit.

Op dit moment begeleidt hij zichzelf op gitaar. Hij speelt al vanaf zijn 7e. Het arrangement voor 2:54 is gemaakt met ook andere instrumenten zoals piano en viool en dat smaakt naar meer. "Ik wil ook piano leren spelen. Op de gitaar ben je toch beperkt, ik wil meer stijlen." Het allermoeilijkste vindt hij het om een nummer goed af te ronden. "Dan heb je een ijzersterk begin en dan moet er nog goed einde komen."

Spotify
Zijn songs zijn op dit moment te horen via Spotify, Youtube en andere online kanalen. Daar is hij te vinden onder de naam Alex Lawrence. Hij heeft inmiddels drie nummers op zijn naam staan en een vierde komt er aan. Tom Huijsman, young talent management van Maxt Productions, begeleidt Alex hierbij en helpt hem verder op weg.

Vader Patrick is trots op zijn zoon. "Ik push hem absoluut niet op het gebied van muziek. Dat doet Alex zelf. Wel vind ik het belangrijk dat hij met de juiste mensen werkt. Ik breng hem in contact met  mensen die ik ken." Zo werd het nummer 2:54 A.M.  opgenomen in de studio van Juan Emmerloot en werd piano en viool ingespeeld door violist en componist Micha Molthoff. "Mensen die ik vertrouw."

Talent
Hij ondersteunt Alex dan ook in zijn droom om door te breken en 'zo lang mogelijk in the game te blijven'. "Ik geloof in zijn talent en denk dat hij dat ook heeft. Maar om roem en rijkdom te krijgen, is talent niet genoeg. Dan moet je ook geluk hebben. En hard werken. Roem is niet te voorspellen."

Daarom wil hij dat Alex met goede mensen omringd blijft en zijn best blijft doen. "Hij zal moeten blijven werken aan zijn droom om deze waar te maken. Daarnaast is het ook belangrijk dat hij zijn school afmaakt." Vader Patrick hoopt dat hij daarbij ook het voorbeeld van zijn moeder zal volgen. "Die vond het belangrijk om te blijven oefenen en heeft 20 jaar lang zangles gehad."

Volgers
Alex zegt dat zijn moeder ook echt goed kon zingen. "Zij wilde er niet beroemd mee worden. En misschien ben ik wel niet de beste zanger, maar je hoeft ook niet de beste zanger te zijn om door te kunnen breken." Hij hoopt met Spotify en zijn sociale mediakanalen veel volgers te krijgen. En wie weet, zien we hem nog wel weer eens terug bij The Voice of een andere show. "Talentenshows bieden nu eenmaal wel het beste platform om een groter publiek te bereiken."

Meer berichten