Tineke Schouten nam namens Samen Varen de stoel in ontvangst van Nicole des Bouvrie bij de Poffertjeskraam in Laren.
Tineke Schouten nam namens Samen Varen de stoel in ontvangst van Nicole des Bouvrie bij de Poffertjeskraam in Laren. (Foto: Bob Awick )

'Love it! Chairity'-stoel voor Samen Varen

  Mensen

LAREN - Tineke Schouten heeft vanmiddag namens de Stichting Samen Varen een 'Love it! Chairity'-stoel in ontvangst genomen uit handen van Nicole des Bouvrie. De overhandiging vond plaats bij de poffertjeskraam in Laren. Wilma Hilhorst is namelijk bestuurslid bij Samen Varen.

Ada Laarakker, voorzitter van Samen Varen, zag een oproepje staan voor goede doelen voor de speciale stoel, die symbool staat voor het delen en doorgeven van liefde. "Ik ben direct gaan Appen en briefjes schrijven. Inmiddels was dat al weer een tijdje geleden."

Roze
De stoel is ontworpen door Jan des Bouvrie en is uitgevoerd in roze. Een symbolische kleur voor Samen Varen. Die verzorgt namelijk sinds 2015 jaarlijks een vaarverwenweek voor vrouwen met of herstellende van borstkanker die daarnaast in een financieel moeilijke situatie zitten.

De stichting biedt deze groep vrouwen een vakantieweek om zo hun zorgen even letterlijk te laten varen en aan de kade te laten. "We varen vaak uit vanuit Huizen en de stichting is gevestigd in Hilversum. Laren was dan ook een mooie plek om de stoel in ontvangst te nemen. Lekker centraal, want we zijn een landelijke stichting."

Op de boot
De roze stoel met een hart krijgt straks een plekje op de boot. De vrouwen kunnen er dan op zitten als aan het einde van hun vakantie een mooie foto gemaakt wordt, waarvoor ze speciaal opgemaakt worden door een visagiste. "Of als ze zelf even een foto willen maken. Hij krijgt een centrale plaats aan boord."

Per tocht gaan er vijftig vrouwen mee en nog eens dertig vrijwilligers. "We leggen ze helemaal in de watten. Er is een masseuse aan boord, de nagels kunnen worden gedaan en ook de haren. Er is een keukenteam, ze kunnen creatief bezig zijn en er zijn een dokter en verpleegster aan boord."

Liefde
"Tijdens de vaarweek met bijna vijftig lotgenoten is de verbinding met en de liefde voor elkaar het belangrijkste van deze bijzondere week. De stoel past hier mooi bij."

Meer berichten