Wat de KPJ precies gaat organiseren is nog niet bekend.
Wat de KPJ precies gaat organiseren is nog niet bekend. (Archieffoto: Willem Kaspers)

Jeugd aan zet in Eemnes: cadeaubon en EHBO diploma voor inzet

  Mensen

EEMNES - De gemeente Eemnes doet mee aan het programma Jeugd aan zet. Eemnes roept daarom jongeren op om een aantal dagen te helpen met het organiseren van (sport)activiteiten voor de jeugd. Zoals helpen bij sportactiviteiten van de beweegcoaches of bij activiteiten van de KPJ , de jongerenvereniging in Eemnes. 

Jeugd aan zet is bedoeld om jongeren tussen de 12 en 18 jaar te activeren om iets te betekenen voor een ander tijdens deze coronacrisis en daarbij te werken aan talentontwikkeling. Samen met de beweegcoaches gaan jongeren aan de slag door sportactiviteiten aan te bieden voor kinderen.

Een week
De jongere helpt één week mee op maandag, dinsdag en donderdag waarbij deze meedenkt met de sportinstuif en helpt met op- en afbouwen. In totaal gaat het om een inzet van 24 uur, inclusief een EHBO-cursus met diploma. Na afloop van de inzet ontvangt de deelnemer als dank een cadeaubon van 50 euro, te besteden bij de lokale ondernemers.

Burgemeester van Benthem: “Ik ben blij dat we met dit programma onze jeugd een mooie zomeractiviteit aan kunnen reiken. De jongeren kunnen iets betekenen voor een ander en krijgen, naast een cadeaubon, ook een blijvende EHBO diploma als beloning.”

Opgeven
De sportinstuiven starten in de week van 6 juli en vinden 6 weken lang plaats tot 17 augustus. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven bij de gemeente via: bestuurssecretariaat@eemnes.nl. Op eemnes.nl staat meer informatie. De activiteiten van de jongerenvereniging Eemnes worden nog voorbereid, informatie hierover komt zo snel mogelijk op de website van de gemeente.

Meer berichten