Belinda (l) en Floor brengen met de kadet de lunch rond.
Belinda (l) en Floor brengen met de kadet de lunch rond. (Foto's: Met je hart BEL)

‘Met je hart’ gaat gewoon door in coronatijd

  Mensen

BEL - De stamtafelontmoetingen van Stichting Met je hart BEL moesten half maar stopgezet worden vanwege het coronavirus. “Omdat wij elkaar nu even niet fysiek kunnen ontmoeten doen we het gewoon op andere manieren”, laat Belinda Huiden van de stichting weten.

Stichting Met je hart laat senioren die zich eenzaam voelen weer genieten. Van mooie momenten én van nieuwe vriendschappen. Dat doet de stichting normaliter door waardevolle ontmoetingen voor hen te organiseren. “Om in deze tijd in contact te blijven met de ouderen van Met je hart, bellen we voor een gesprekje of wordt er een kaartje gestuurd.”

Tasje
Daarnaast bracht Met je hart BEL lokaal iedere maand met haar vrijwilligers een tasje met leuke verrassingen en lekkernijen. “Lokaal voor lokaal, want zo hebben de buurtkinderen uit Eemnes kleurplaten gekleurd of zelf tekeningen gemaakt, Sarita Lemmens van Sarita’s hartkoor uit Laren maakte voor al onze ouderen een persoonlijke muzikale groet op papier.”

“Van uitgeverij Atlas ontvingen we Gouden jaren wenskaarten in een mooie bewaardoos om uit te delen, Scouting Maggie Lekeux gaf ons zelfgemaakte papieren bloemen, Lekker Gezond Eemnes sponsorde een deel van het rondje Schulp sappen en Scheiwijk Eemnes bakte versgebakken snoeperijtjes, kortom verwennerij alom.”

Lunch
“Begin dit jaar is de dochter van een van onze vrijwilligers uit Eemnes een catering gestart. Hoe leuk is het om de handen ineen te slaan. Afgelopen dinsdagmiddag bracht Met je hart BEL in samenwerking met har Kadet(t)jes Catering uit Eemnes op ludieke wijze een lunch bij de ouderen aan de deur.”

“Eind augustus hopen we weer voorzichtig de stamtafelontmoetingen in de lokale restaurants te kunnen hervatten. Iedereen heeft er in ieder geval weer heel veel zin in. Het zou fijn zijn als er ouderen uit Blaricum, die met gevoelens van eenzaamheid kampen en niet of nauwelijks de deur uit komen, zich willen aansluiten bij Met je hart BEL. Meer informatie staat op metjehart.nl.”

Stamtafelgast Loes krijgt een tasje met verrassingen.

Meer berichten