De Geheugensteun in de vestiging van de bibliotheek in Laren.
De Geheugensteun in de vestiging van de bibliotheek in Laren. (Foto: Bibliotheek hlb)

Geheugensteun nu ook in bibliotheek Laren

  Mensen

LAREN - De bibliotheek in Laren heeft, in navolging van de vestiging in Huizen, nu ook een Geheugensteun. Dit is een uitleenpunt met een specifiek samengestelde collectie voor mensen die met dementie te maken krijgen.

Dit kunnen kinderboeken over grootouders zijn die zich opeens anders gedragen, informatie voor de mens met dementie of (beginnende) geheugenproblemen, maar ook om informatie aan familie, mantelzorgers, vrijwilligers en professionals in de zorg aan te reiken.

Zowel in Huizen als Laren blijft de Geheugensteun zich ontwikkelen en inspelen op de vragen uit de directe omgeving. De collecties richten zich ook op de behoeften van jongere mensen met dementie, want ook daar is steeds meer vraag naar.

Themalezingen
Naast de materialen organiseert Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum regelmatig themalezingen rondom Alzheimer, vaak in samenwerking met andere organisaties die zich bezighouden met Alzheimer.

Daarnaast is het de wens van de bibliotheek om organisaties aan te laten haken met het aanbieden van informatie door middel van onder andere ‘spreekuren’ in de bibliotheek op een vaste dag en tijdstip in de week.

VoorleesKrachten
Aan de andere kant biedt de bibliotheek ook diensten buiten de deur, zoals het project VoorleesKrachten. Vrijwilligers die een speciale training hebben gevolgd lezen regelmatig voor bij diverse woon-zorginstellingen.

Meer berichten