<p>De eerste goederen zijn al in Armeni&euml; aangekomen.</p>

De eerste goederen zijn al in Armenië aangekomen.

(Foto: Pax Kinderhulp Eemnes)

Eerste hulp Pax kinderhulp Eemnes op weg naar Armenië

  Mensen

EEMNES - Namens Pax kinderhulp Eemnes zijn afgelopen week de eerste voedselpakketten aan 30 noodlijdende gezinnen in het Armeense Stepanavan uitgereikt.

De Eemnesser werkgroep die een bijzondere band heeft met deze in het noorden van Armenië gelegen stad heeft toegezegd de komende 6 maanden deze gezinnen te ondersteunen.

Coronabesmettingen
Door de oorlog met Azerbeidjaan en het nog steeds groeiend aantal coronabesmettingen zijn veel gezinnen in enorme problemen gekomen. Om financiën binnen te halen zijn er diverse acties van de Pax werkgroep opgezet.

De eerste actie was de verkoop van mooie Pax mondkapjes. De eerste 100 stuks zijn al verkocht en ze zijn nog steeds te koop. Voor elk verkocht kapje gaat er namelijk ook eentje naar Stepanavan.

Gedoneerde geld
Ook aan de oproep een gezin te ondersteunen is goed gevolg gegeven. Zo’n 20 gezinnen kunnen van het gedoneerde geld een maand eten. Uit handen van hun contactpersoon in Stepanavan kregen de gezinnen een grote voorraad meel, rijst, zonnebloemolie en andere goed houdbare producten om in de eerste behoefte te voorzien.

De komende maanden blijft men deze gezinnen ondersteunen zodat ze deze winter niet zonder voedsel komen te zitten. De werkgroep zit de komende tijd niet stil.

‘Koekjes Drive-in’
Half november heeft Pax kinderhulp Eemnes gezamenlijk met Stichting Friersdale en de Thuisfront Commissie van de Hervormde gemeente Eemnes een volgende wel heel ludieke actie. Een heuse ‘koekjes Drive-in’ moet voor hun extra geld in het laatje brengen.

Door de coronapandemie zijn veel Eemnesser goede doelen inkomsten misgelopen en door hun krachten te bundelen hopen zij allen hun doelen te kunnen blijven steunen. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van Pax Kinderhulp Eemnes.

Meer berichten