Jongeren in De Malbak tonen het boek dat de scholen krijgen.
Jongeren in De Malbak tonen het boek dat de scholen krijgen. Foto: Bob Awick

Boeken jonge mantelzorgers uitgereikt

Mensen

BEL - Naar aanleiding van de Week van de Jonge Mantelzorger is er een project ontstaan tussen de Rotary Club Laren-Blaricum en Versa Welzijn in de BEL-gemeenten. Een boek voor jonge mantelzorgers wordt aan de basisscholen cadeau gedaan.

Het eerste exemplaar werd donderdag 26 november Joan de Zwart-Bloch, burgemeester van Blaricum, officieel overhandigd aan een directielid van basisschool De Pionier.

Grote impact
Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren tot en met 24 jaar die opgroeien met een gezinslid dat chronisch ziek of gehandicapt is of een psychische aandoening heeft. Deze situatie kan een grote impact hebben op hun leven.

Daarom is het belangrijk om deze jongeren actief op te zoeken en te ondersteunen. Om meer begrip, herkenning en erkenning voor de jonge mantelzorger te creëren, is de Week van de Jonge Mantelzorger in het leven geroepen.

Boek
Het boek sluit er bij aan want gaat over dit onderwerp. De Rotaryclub Laren-Blaricum heeft circa dertig boeken gekocht. Deze boeken zijn in overleg met Versa Welzijn aangeboden aan een twaalftal basisscholen in Laren, Blaricum en Eemnes.

Uit de krant