<p>Kapper Moshin in zijn pas geopende zaak.</p>

Kapper Moshin in zijn pas geopende zaak.

(Foto: Doneeractie.nl)

Al 28.000 euro opgehaald voor familie kapper Moshin

  Mensen

LAREN - De inzamelingsacties om het gezin van de onlangs overleden kapper Moshin te ondersteunen hebben al 28.000 euro opgehaald. De onfortuinlijke kapper overleed maandag aan de gevolgen van een koolmonoxidevergiftiging 

Een van de inzamelingen is gestart door Eli Mouissie op Go Fund Me en heeft inmiddels al 23.000 euro opgehaald. Zijn zoon zit bij de zoon van Moshin, Florens, op school. Daarnaast was hij sinds de opening van Barbiershop Florens een tevreden klant van de kapper. “Kapper Moshin was een geliefd persoon bij velen en een vakman in hart en nieren”, schrijft hij op de inzamelingspagina.

Ongelooflijk verhaal
“Hij droeg een ongelooflijk verhaal met zich mee over hoe hij Irak ruim 12 jaar geleden ontvluchtte. Met het openen van zijn Barbierszaak in Laren ging een lang gekoesterde droom in vervulling. Helaas was deze droom niet van lange duur. Met grote verslagenheid namen wij kennis van het drama dat zich in zijn nieuwe zaak had voltrokken.”

“Moshin zal ontzettend gemist worden en we wensen de familie en vrienden veel sterkte toe de komende tijd. Er zijn veel mensen die de familie een warm hart toedragen en hen graag willen helpen. Langs deze weg willen we daar gehoor aan geven en geld inzamelen voor zijn vrouw en kinderen, zodat zij zonder financiële zorgen kunnen rouwen om hun geliefde. Het zou fantastisch zijn als we een mooi bedrag op kunnen halen dat ook nog bijdraagt aan de opleiding van zijn kinderen in de toekomst.”

Noodlot
Daarnaast is er door vrienden een actie gestart op Doneeractiel.nl. Hier is bijna 5.000 euro binnengekomen. “Na wat een normale werkdag had moeten zijn, slaat het noodlot toe. Moshin (41) wordt onwel in zijn zaak aangetroffen door een voorbijganger die meteen de politie belt. De oorzaak blijkt een koolmonoxidevergiftiging te zijn. Onze geliefde Moshin is overleden op weg naar het ziekenhuis”, staat bij deze inzameling.

“Moshin heeft een mooi gezin met drie jonge kinderen en een hele lieve vrouw. Moshin zorgde goed voor zijn familie in Nederland en in Irak. Hij was dan ook de kostwinnaar van de familie. Zijn vrouw heeft hij nog niet zo lang geleden ook naar Nederland laten verhuizen. Zijn ouders wonen nog in Irak die hij ook onderhield.”

Hart onder de riem
“Om zijn familie een hart onder de riem te steken zijn wij als vrienden deze actie gestart. Met de hoop dat we zo veel mogelijke financiële zorgen kunnen afnemen. Moshin was een vrolijke, behulpzame, eerlijke jongen. Wij missen hem ontzettend erg en kunnen het nog steeds niet geloven.”

Meer berichten