Zaterdag  is het filmpje van Laar & Berg te zien voor leerlingen uit groep 8.
Zaterdag is het filmpje van Laar & Berg te zien voor leerlingen uit groep 8.

Creatieve en digitale open dag bij middelbare school Laar & Berg

Mensen

LAREN - Dit jaar vervallen alle open dagen bij de middelbare scholen in het Gooi in verband met Covid-19. Hoe kunnen de brugklassers zich dit jaar oriënteren en hoe ontdekken ze de mogelijkheden en verschillen van middelbare scholen. Maar hoe leren en inspireren de middelbare scholen zich want voor is gevoel en sfeer ook belangrijk.

De middelbare school Laar & Berg, een tweetalige havo/vwo tussen Laren en Hilversum, heeft gekozen voor een inspirerende film. Een aantal groep 8-leerlingen zijn uitgenodigd om als hoofdrolspelers mee te spelen in de film. Leerlingen van Laar & Berg produceren en regisseren deze open dag ervaring zelf. Alle leuke dingen van de open dag komen aan bod, zodat de thuiszittende groep 8-leerlingen een echt gevoel bij de school kunnen ervaren. Het betrekken van de leerlingen om deze digitale open dag tot een succes te maken staat precies voor het doel van Laar & Berg; discover, learn and inspire.

De film wordt op vrijdag 15 januari opgenomen en is dan op zaterdag 16 januari voor het eerst te zien. Als je de film wilt zien, kun je een mail sturen naar lb@atscholen.nl

Naast deze alternatieve open dag worden er ook inloopmiddagen voor groep 8-leerlingen georganiseerd op dinsdag 20 januari en 3 februari en op zondag 7 februari en een online-voorlichtingsavond voor ouders op dinsdag 9 februari.

Voor meer informatie kijk op www.laarenberg.nl.

Uit de krant