Afbeelding

Subsidie voor Versa Welzijnswerk om inwoners te ondersteunen

Mensen

LAREN - Begin februari besloot het college van Laren om voor dit jaar een subsidie aan Versa Welzijnswerk te verlenen van 398.560 euro. De subsidie is bedoeld om inwoners te ondersteunen, zowel hen die steun kunnen gebruiken als zij die iets voor anderen willen betekenen. 

De dienstverlening van Versa richt zich op het vergroten van de sociale netwerken en verbinden van inwoners zodat ze mee kunnen doen en ondersteunen bij het verbeteren van de veerkracht om tegenslagen op te vangen. Maar ook het signaleren van vraagstukken zodat grotere problemen kunnen worden voorkomen.

Sociale beperkingen

“Vooral in deze coronatijd hebben we te maken met veel sociale beperkingen die kunnen leiden tot eenzaamheid”, vertelt wethouder Jan den Dunnen. “Dat geldt niet alleen voor ouderen of jongeren, iedereen heeft hiermee te maken. De inzet van Versa is heel belangrijk om ook in deze bijzondere tijden elkaar niet uit het oog te verliezen bijvoorbeeld door de hulpvraag en het aanbod bij elkaar te brengen.”

Sociaal werk

Anita Keita, directeur-bestuurder van Versa Welzijn: “Versa is blij met de verleende subsidie en zal doorgaan met het bieden van zo goed mogelijk sociaal werk, samen met inwoners, zeker in deze tijd waarin het nog meer dan anders nodig is. We zorgen dat onze coronapagina op de website up te date is zodat iedereen op de hoogte blijft van onze actuele dienstverlening en activiteiten.”

Zo kon jongerenwerk veel van haar activiteiten online voortzetten en werden de huisbezoeken, wanneer gewenst, omgezet naar videomeetings. Ook had de Vrijwillige Thuishulp veel werk aan het matchen van alle hulpvragen, waar gelukkig ontzettend veel vrijwilligers klaarstonden om hun dorpsgenoten te helpen.

Uit de krant