De taarten lagen ingepakt op de tafels om afgelopen zaterdag bezorgd te worden.
De taarten lagen ingepakt op de tafels om afgelopen zaterdag bezorgd te worden. Foto: Ton Rigter

De Cheesecake taarten gaan als zoete broodjes

Mensen

EEMNES - Er is heerlijk gesmuld afgelopen weekend. Maar liefs 170 Cheesecake taarten zijn afgelopen zaterdag door de vrijwilligers van de Thuisfrontcommissie, stichting Friersdale en Pax kinderhulp Eemnes bij mensen thuisbezorgd. 

De taarten waren beschikbaar gesteld door een Amerikaanse producent van bakproducten. Doordat de horeca door de coronamaatregelen nog steeds gesloten is, mochten goede doelen zich met deze onverkochte voorraad hun voordeel doen. De drie Eemnesser goede doelen, die met de Cookie-driveactie al eerder samenwerkten, zeiden geen nee toen ze deze lekkernijen kregen aangeboden. 

De thuisfront Commissie en Pax kinderhulp Eemnes, die druk bezig waren met de voorbereidingen van een stamppottenactie op vrijdag 5 maart, besloten om aan de slag te gaan met de taarten. Ook stichting Friersdale werd er bij gehaald om de ruim 300 taarten te kunnen maken.

“Door het artikel online en in de krant ‘explodeerde’ het aantal bestellingen”, vertelt Sandra van Breen van stichting Friersdale enthousiast. “Echt fantastisch en zo komt er geld binnen voor onze goede doelen. Ook het bezorgen was een feestje volgens de vele vrijwilligers. Er was toegezegd dat de taarten voor 10.00 uur bezorgd werden zodat er samen met een kopje koffie genoten kon worden van de heerlijke taart. Maar door de drukte, werden de taarten al om 8.15 uur geleverd. Veel klanten namen in hun badjas lachend de taart in ontvangst en vonden het helemaal niet erg dat ze er voor wakker waren gebeld. Veel mensen vonden de taart zo lekker dat ze weer een nieuwe bestelling hebben gedaan voor zaterdag 27 februari.  Als je ook een taart wilt bestellen? Kijk op www.friersdale-eemnes.nl, www.paxkinderhulpeemnes.nl en op de facebookpagina van de Thuisfrontcommissie of er nog taarten beschikbaar zijn.”

Uit de krant