Hartjes voor Moederdag gemaakt door Daphne Kolkman.
Hartjes voor Moederdag gemaakt door Daphne Kolkman.

Kijkoor presenteert unieke producten op BlijGoed

Mensen

EEMNES - BlijGoed is een nieuw eigentijds verkoopplatform waar deelnemers van dagbestedingsateliers zelf hun toegepaste kunstproducten verkopen. 

Je vindt er een variëteit aan producten zoals kraam- en uitdeelcadeautjes, servies en gebruiksvoorwerpen. 

Ook de ‘koopbeleving’ is uniek. Je koopt direct van de makers in het atelier die de producten zelf verpakken en versturen. Of voor je klaarzetten om op te komen halen. Kijkoor uit Eemnes is één van de deelnemende ateliers. 

Iedereen te juichen

“We werken er echt als team aan”, vertelt begeleider Elenore van der Zeep van Kijkoor. “Van het maken van het product en het fotograferen voor de site tot het vrolijk inpakken. Als er een product uit de shop wordt verkocht, staat iedereen te juichen.”  

Ondernemerschap

“Om te leren hun producten goed online aan te bieden, hebben de makers een training gevolgd, zodat zij zélf het hele verkoopproces van A tot Z kunnen doen. Van het selecteren van de producten, het bepalen van de prijs, de productfotografie en het schrijven van de teksten. Doordat de makers zelf met alles aan de slag gaan, zijn zij volop betrokken in het ondernemerschap, van idee tot verzending.”

Vier keer blij 

“Als koper voel je de liefde in het proces terug. Iedereen helpt mee bij de verkoop van de artikelen. Ook het inpakken gebeurt op een originele manier. Dat maakt je bestelling persoonlijk én speciaal. De producten op BlijGoed maken zo vier keer blij: de maker bij het creëren, het atelier bij het ondernemen, de koper bij het uitzoeken en de ontvanger bij het uitpakken.”

One-stop-shop

BlijGoed is een initiatief van stichting Special Arts en wordt mede mogelijk gemaakt door HandicapNL en Stichting SFO. Special Arts directeur Tine Veldhuizen: “Op dagbestedingsateliers worden prachtige producten gemaakt. Meestal beperkt de verkoop zich tot een kleine kring en dat is zonde! Dit inspireerde ons tot BlijGoed. Je vindt er veel producten van verschillende ateliers onder één dak. De meeste producten zijn uniek, dus het aanbod is iedere keer weer nieuw. Ook het aantal deelnemende ateliers groeit.”

Tip Moederdag

Een tip van Tine is om op BlijGoed.nl te filteren op gelegenheid. “Dus zoek je dit jaar een écht bijzonder cadeau voor bijvoorbeeld Moederdag? Neem vooral een kijkje!”

Je vindt alle producten van Kijkoor uit Eemnes en meer informatie op www.blijgoed.nl/kijkoor.

Uit de krant