Het examen wordt afgenomen door de groepen 7 en 8 van vier Larense basisscholen.
Het examen wordt afgenomen door de groepen 7 en 8 van vier Larense basisscholen. Foto: Rodney Kersten

Ruim 250 kinderen in Laren leggen het Praktisch Verkeersexamen af

Mensen

LAREN - Veilig Verkeer Laren verzorgt in samenwerking met de politie en gemeente Laren het VVN Praktisch Verkeersexamen op woensdag 7 en 14 april. 

Het examen wordt afgenomen door de groepen 7 en 8 van vier Larense basisscholen. In totaal doen er 252 leerlingen mee. De start vindt, zoals ieder jaar, plaats tegenover basisschool De Binckhorst - St. Jan aan de Eemnesserweg 17 in Laren. De burgemeester van Laren geeft het officiële startsein op beide dagen.

Kinderen kwetsbaar in verkeer

Jaarlijks raken er ongeveer 2.000 kinderen in het verkeer ernstig gewond. Bij alle ongevallen met kinderen in de groep 0 tot 15-jarigen is ongeveer de helft als fietser betrokken bij een ernstig ongeval, een kwart als voetganger en een kwart als autopassagier. Nog altijd zorgt het verkeer voor te veel jonge verkeersslachtoffers.

Laten zien wat je kunt

VVN werkt er daarom hard aan om zoveel mogelijk kinderen te laten deelnemen aan het VVN Praktisch Verkeersexamen. Kinderen die het schriftelijk Verkeersexamen doen, kunnen nu in praktijk laten zien wat ze hebben geleerd. De route van het VVN praktisch Verkeersexamen is zorgvuldig uitgezet over Laren en komt overeen met de dagelijkse werkelijkheid. Tijdens dit examen beoordelen diverse controleposten de kinderen op onder andere het stoppen voor verkeerslichten, het verlenen van voorrang en het aangeven van richting.

Fietscontrole

Kinderen mogen alleen aan het VVN praktisch Verkeersexamen deelnemen op een fiets die aan alle wettelijke eisen voldoet. Om ervoor te zorgen dat kinderen over een veilige fiets beschikken, is voorafgaand aan het VVN praktisch Verkeersexamen een fietskeuring.

Afbeelding
Excuses provincie Noord-Holland voor slavernijverleden Mensen 1 jul, 23:33
Afbeelding
Karter Coen Doorn wint koningsklasse NK Sport 1 jul, 18:30
Afbeelding
Klaas Gubbels ontvangt Singerprijs 2022 Cultureel 1 jul, 15:32
Afbeelding
“De huis-aan-huiskrant is een onmisbare informatiebron” Algemeen 1 jul, 08:00
Afbeelding
Concert beiaardier en organist in Johanneskerk Laren Cultureel 1 jul, 07:44
Afbeelding
Steeds meer meldingen van sloopplant Japanse duizendknoop Natuur en Milieu 30 jun, 17:38
Afbeelding
Lezing door journalist en rasverteller Nol van Bennekom Cultureel 30 jun, 14:02

Uit de krant