Leden van Rotaryclub Laren-Blaricum die de goodybags inpakken. 2- René van Emmerik met zijn voorjaarsplantjes van Kwekerij Groeneveld
Leden van Rotaryclub Laren-Blaricum die de goodybags inpakken. 2- René van Emmerik met zijn voorjaarsplantjes van Kwekerij Groeneveld Foto: Elisabeth Lockhorn

Alleenstaande ouderen opnieuw verrast met paas-goodybags

Mensen

BLARICUM/LAREN - Rotaryclub Laren-Blaricum is gisteren bij 400 alleenstaande ouderen in Blaricum en Laren langs gegaan met een tas vol verrassingen om ze het gevoel te geven dat er met Pasen aan ze gedacht wordt.

Dit initiatief ontstond een jaar geleden, omdat door corona de paaslunch in Laren moest worden geannuleerd. Wie had toen voorzien, dat er dit jaar weer een alternatief moest worden bedacht?  Inmiddels worden alle ouderen in tehuizen hierbij betrokken.

Gezelliger met bloemen en planten

René van Emmerik (47) van Kwekerij Groeneveld uit Baarn besloot, na wat hij noemt ‘ons vreemdste jaar ooit’. om bakjes met voorjaarsbloemen bij te dragen voor deze actie. Zijn familiebedrijf mocht geen publiek toelaten in een tijd dat mensen het in huis juist gezelliger wilden maken met bloemen en planten. “Dus we hebben deze tijd gebruikt om onder meer een nieuwe vloer in de winkel te leggen en nieuwe winkelkarren aan te schaffen. Ik sta wekelijks op de markt in Laren en heb daar nu meer ruimte gekregen, maar ik mis de andere marktcollega’s wel erg.” 

Citatenboekjes

Mark de Heus (46) heeft 400 citatenboekjes ter beschikking gesteld met de titel ‘Later als ik groot ben wil ik een kleine jongen zijn’ van auteur Gerd de Ley. Veel mensen uit de regio kennen de vader van De Heus van zijn legendarische boekenkraam op de markt in Hilversum, die vijftien jaar geleden door zijn zoon werd gedigitaliseerd naar de website www.boekenkraam.nl. Ook De Heus heeft gemengde gevoelens over het afgelopen coronajaar. “Veel mensen zijn online gaan shoppen en dat is natuurlijk niet voor iedereen goed. Wij verkochten meer boeken over knutselen, breien en puzzelen. En reken- en taalboekjes, ook aan jonge ouders, die niet wilden dat hun kinderen de hele dag aan een beeldscherm gekluisterd waren.”

Heftige maand

Marieke Ton (45), eigenaar van de Albert Heijn in Blaricum noemt het afgelopen jaar in één woord ‘bizar’. “Vooral vorig jaar maart was een heftige maand. Er was nog niet zoveel over corona bekend en ik voelde de zware verantwoordelijkheid voor de veiligheid van mijn medewerkers en onze klanten. Dat heeft veel impact op mij gehad. Inmiddels weten we dat de meeste besmettingen niet via supermarkten lopen. Het is niet meer zo gezellig in de winkels, maar het enge is er gelukkig vanaf.” Ook Rob Wesseling van Wijnkoperij Wesseling haakte, zoals altijd, onmiddellijk aan bij de sympathieke Rotary-actie. 

Hartverwarmend

Zo heeft iedereen een eigen verhaal over het afgelopen coronajaar. Feit blijft dat de bereidheid groot is om een bijdrage te leveren en om ouderen fijn Pasen te bezorgen. Hartverwarmend in een tijd die dat goed kan gebruiken.

Andere sponsors waren onder andere slagerij P. Groot, College aan de Brink, Albert Heijn en Jumbo uit Laren, Vrumona en de Lidl uit Bussum. Kinderen van de Blaricumse OBB en de Larense Gooise school leefden zich uit in de prachtigste tekeningen. De Rotary zelf zorgde als extraatje voor een enveloppe met vrolijke lentekaarten waarmee senioren op hun beurt anderen een hart onder de riem kunnen steken.

René van Emmerik met zijn voorjaarsplantjes van Kwekerij Groeneveld.

Uit de krant