Jeugdcoördinator Robert-Jan Stekelenburg (in het midden) begeleidt de jongeren.
Jeugdcoördinator Robert-Jan Stekelenburg (in het midden) begeleidt de jongeren. Foto: Brandweer Blaricum

Kom je ook bij de jeugdbrandweer?

Mensen

BLARICUM De BEL-gemeente heeft nu ook een jeugdbrandweerkorps en is op zoek naar jongeren vanaf twaalf jaar die in Blaricum, Eemnes of Laren wonen en graag brandweerman of -vrouw willen worden.

“De jeugdbrandweer oefent op maandagavond van september tot en met juni”, vertelt jeugdcoördinator Robert-Jan Stekelenburg. “Deze avonden zijn met praktijk en theorie door goedopgeleide jeugdleiders en instructeurs. Sommige jeugdleiders hebben zelf ook bij de jeugdbrandweer gezeten en weten als geen ander hoe het eraan toegaat. Je leert dan alles over het werk van de brandweer in je eigen brandweerpak.” 

Brandweerwedstrijden

“Oefenen is leuk, maar wat nog leuker is, zijn de onderlinge brandweerwedstrijden. Deze wedstrijden worden gehouden op zaterdagen in maart, april en mei en dan kun je laten zien wat je tijdens de oefenavonden allemaal hebt geleerd. Wij gaan voor de winst, maar meedoen is vooral heel gezellig.”

Meedoen aan de testdag 

Om bij de jeugdbrandweer van Blaricum te kunnen beginnen, moet je minimaal twaalf jaar oud zijn en in een van de BEL-gemeentes wonen. “Om jou en de andere jeugdbrandweerleden zo goed mogelijk te begeleiden, kan de groep niet te groot zijn. De groep bestaat daarom uit minimaal tien en maximaal veertien leden. Je moet wel eerst meedoen aan een testdag omdat de oefenavonden soms hard werken zijn en wij er zeker van willen zijn dat je fit en gezond bent. Als je de leeftijd van achttien jaar hebt bereikt, moet je helaas afscheid nemen van de jeugdbrandweer. Door de goede basis van de jeugdbrandweer kun je eventueel doorstromen naar de vrijwillige brandweer in je eigen gemeente.”


Denk jij: dit is echt iets voor mij? Neem dan contact op met Robert-Jan Stekelenburg via 06-252 61 843 of stuur een mail naar jeugdbrandweerblaricum@brandweergooivecht.nl. Als je meteen lid wilt worden van de jeugdbrandweer, ga dan naar de www.brandweer.nl/bgv/jeugdbrandweerblaricum.

Uit de krant