Schuldhulpmaatjes Eemnes.
Schuldhulpmaatjes Eemnes.

SchuldHulpMaatje Eemnes helpt ook in de coronacrisis

Mensen

EEMNES - Veel mensen raken door de coronacrisis hun werk kwijt. Dat betekent meestal ook een forse achteruitgang in inkomen. Wie dat niet goed kan opvangen, komt al snel in financiële problemen. Veel mensen schamen zich zo daar zo voor, dat ze geen hulp durven te zoeken. Naar die mensen is SchuldHulpMaatje Eemnes op zoek.

De vrijwilligers van SchuldHulpMaatje denken mee hoe je kunt rondkomen van een lager inkomen. Ook als er nog geen schulden zijn. Wie al wel betalingsproblemen heeft, kan hulp krijgen van een Maatje om weer uit de financiële problemen te komen. De Maatjes zijn daar speciaal voor opgeleid. En die hulp kost niets.

Het team in Eemnes is afgelopen week uitgebreid met drie nieuwe Maatjes. Omdat fysieke trainingen op dit moment niet mogelijk zijn, volgden zij drie intensieve dagen de (nieuwe) online training. We zijn dankbaar dat Mieke, Rob en Walkje bij ons team aansluiten. Zo kunnen we nog meer mensen in Eemnes helpen.

Aanmelden
Geldzorgen veroorzaken veel stress. Hoe eerder mensen aan de bel trekken, hoe beter. Iedereen met (dreigende) financiële problemen mag contact opnemen, wat de oorzaak van de schulden ook is.

Aanmelden voor hulp bij financiële problemen is heel eenvoudig: mail naar info@shmeemnes.nl of bel/app naar 06 – 44 22 5419. De coördinatoren Marjon of Gonny nemen dan contact met je op om een afspraak te maken voor een intakegesprek. En zodra het Huis van Eemnes weer open mag, kun je ook op maandag tussen 17:00 en 19:00 uur binnenlopen om je vragen/zorgen met ons te bespreken.

Wil je liever eerst zelf zien hoe je er financieel voorstaat, doe dan anoniem de test op www.uitdeschulden.nu. Binnen een paar minuten weet je of het nodig is om in actie te komen.

Uit de krant