De activiteiten voor jongeren zullen plaatsvinden rondom het Huis van Eemnes.
De activiteiten voor jongeren zullen plaatsvinden rondom het Huis van Eemnes. Foto: JR

Jongeren aan de slag via Maatschappelijke Diensttijd ZonMw

Mensen

EEMNES - In samenwerking met Versa Welzijn en Sportief en Gezond BEL roepen de BEL-gemeenten jongeren op om mee te doen aan verschillende maatschappelijk activiteiten.  

De BEL-gemeenten, waaronder Eemnes, doen mee aan Maatschappelijke Diensttijd van ZonMw. Dit programma is bedoeld om jongeren te activeren om iets te betekenen voor een ander, in combinatie met eigen talentontwikkeling. “Binnen de gemeente Eemnes ligt de focus vooral op talentontwikkeling en het doorkomen van deze moeilijke tijd door een stukje creativiteit en positiviteit aan de jongeren mee te geven”, laat de gemeente weten. 

Wethouder Wilma de Boer-Leijsma voegt daaraan toe: “De leefwereld van jongeren is drastisch veranderd sinds de coronacrisis. Via creativiteit en sportiviteit willen we de jongeren de kans geven hun talenten te ontdekken, van betekenis te zijn, nieuwe mensen te ontmoeten en keuzes te maken voor de toekomst. Dat doen we via creatieve en sportieve activiteiten.”

Alle activiteiten vinden plaats rondom het Huis van Eemnes. Versa Welzijn zal samen met de jongeren een graffitiproject opzetten, om de skatebaan naar het Huis van Eemnes aan te pakken. Professionals zullen workshops geven om de creatieve vaardigheden van de jongeren te vergroten. De buurtsportcoaches van Gezond en Sportief BEL organiseren het opleidingstraject ‘Sportkanjers’, waarbij toekomstige sportleiders leren om activiteiten te organiseren en uit te voeren. Goed omgaan met de doelgroep, kinderen en jongvolwassen, hoort ook bij het traject.

Uit de krant