De bibliotheekvestiging in het Huis van Eemnes.
De bibliotheekvestiging in het Huis van Eemnes. Foto: Bibliotheek Gooi en meer

Vriendschapscafés tegen eenzaamheid: “Ieder contact is belangrijk!”

Mensen

EEMNES - Bibliotheek Gooi en meer organiseert in de Week tegen Eenzaamheid in elke vestiging een vriendschapscafé. Op 30 september is het café in het Huis van Eemnes. 

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid staan ontmoeting en verbinding centraal bij Gooi en meer. “Vrienden en kennissen zijn van groot belang voor iedereen. Ieder contact is belangrijk!”, vertelt de bibliotheek. “Kom daarom langs voor een praatje of wat gezelligheid tijdens het vriendschapscafé, neem iemand mee die het ook leuk zou vinden of wijs iemand op deze gezellige activiteit.”

Vijf cafés in totaal

De vestiging Muiden organiseert het café op 29 september. Op 30 september is het vriendschapscafé in de vestigingen Weesp en Eemnes. De vestiging Bussum is op 8 oktober aan de beurt en de vestiging Wijdemeren op 13 oktober. Het café is open van 10.00 tot 12.00 uur. Het vriendschapscafé is hierna in ieder geval elke laatste donderdag van de maand, ook van 10:00 tot 12:00 uur, in het leescafé van bibliotheek Weesp. 

Met de vriendschapscafés sluit Gooi en meer aan op het landelijke initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via hpluim@bibliotheekgooienmeer.nl of via de Helpdesk (035-6973000). 

Uit de krant